Güney Yöremize aittir.
* 500 gr ince köftelik bulgur
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı irmik
* 2-3 su bardağı un
* 3-4 yemek kaşığı biber veya domates salçası
* Tuz, kimyon
* 500 gr orta yağlı koyun kıyması * 5-6 tane büyükçe kuru soğan (robatta incecik doğranmış) * 2 yemek kaşığı biber salçası * Yarım paketten biraz fazla margarin * 1 demet ince kıyılmış maydanoz * Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
İçinin Yapılışı:
Soğanlar geniş bir tavada iyice yağın içinde kavrulur. Kıyma ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir. İçine maydanoz ve baharatlar konur ve altı kapatılır. İç harcın iyice donması sağlanır. Gerekirse bir gece dolapta bekletilmelidir.
Köftenin yapılışı:
Bulgur, yumurta, irmik ve diğer malzemeler karıştırın. Ilık su yardımıyla harçı devamlı yoğurun. Malzeme köfte yapılacak hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Köfte hamur kıvamına gelince avuç içi kadar koparın.İç harcından içine koyun yassı
köfteler yapın, ister yağlı kağıt serilen fırında 180 derecede kızartın veya kızğın yağda
kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Malatya yöresine iç koymadan kızartılır.
* İçine iç konduğu zaman daha lezzetli oluyor.
* İster fırında pişirin.
* İster suda haşlayın,
* İster yumurtaya bulayıp kızartın, yumurtasız da kızartabilirsiniz.
* Bazı bölgelerde sacda pişiriliyor.
* Malzemeniz varsa dışına da kıyma koyabilirsiniz.
* Normal içli köfte yapılıp şekli değişiyor.
* İçli köfte yaparken dış harcının çok iyi yoğrulması gerekir.
* Dış hamur iyi yoğrulursa köfteler iyi şekillenir.
* Aynı malzemeleri tepsiye döşeyerek yaparsanız sini köfte olur.
DEVE ÜSTÜNDE KUDUZ DALARMIŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com