Ermeni Mutfağı
Nohut Hamuru İçin:
* 1 su bardağı geceden ıslanmış beyaz nohut
* 1 tane orta boy soyulmuş patates
*Tuz
* Birkaç damla limon suyu
İç Malzemesi: * 1/2 çay bardağı tahin * 1 çay bardağı kadar sıvı yağ * 1 adet ince yemeklik doğranmış kuru soğan * 1 kahve fincanı kadar dolmalık fıstık * 1 kahve fincanından biraz az yıkanmış dolmalık kuş üzümü * 1/2 çay kaşığı toz kimyon * Tuz, karabiber * 2 yemek kaşığı su İlave malzeme: * 15x15 cm.lik tülbent veya amerikan bez * Bağlamak için ip,kurdele veya tülbent şeridi
Bir gece ıslatılmış nohuut ve patatesi ayrı ayrı iyice haşlayın, bir tencerede bir çay bardağı sıvı yağın içinde fıstıkları kavurun soğanları ilave edin onlarıda kavurun, üzerine 2 yemek kaşığı suyu koyun suyunu çekene kadar pişirin,piştikten sonra içine kuş üzümü, tahini ve baharatları koyun karıştırın soğumaya bırakın. Diğer tarafta haşlanmış nohut ve patates beraber blenderden geçirin ve püre haline getirin içine tahini tuzu ekleyin karıştırın.Kestiğiniz bezleri tezgaha yayın üzerine nohut hamurundan ceviz büyüklüğünde alın fincan tabağı büyüklüğünde elinizle açın içine kavrulan iç malzemeden 1 tatlı kaşığı koyun bezleri kenardan toplayarak top haline getirin ve ağzını bağlayın, bu işlemi nohut hamuru bitene kadar devam edin. Büyükçe derin bir tencerede su ve tuz koyarak kaynatın, içine metal bir süzgeç koyun ve top bezleri içinde 15 dk. haşlayın çıkarın soğutun daha sonra buzdolabında 4-5 saat bekletin, servis sırasında bezleri dikkatlice açın ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Ermeni mutfağına özgü bir mezedir.
* Çoğumuzun damak tadına uygun olmayabilir.
* Meze veya salata olarak tüketilebilir.
* Üzerine çeşitli soslar yapabilirsiniz.
* Baharat miktarları size kalmıştır.
ÇALIDA GÜL BİTMEZ ,CAHİLE SÖZ YETMEZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com