Kars Yöresine aittir.
Kazın Pişmesi İçin Malzemeler:
* 1 tane temizlenmiş kurutulmuş Kars'tan gelen kaz
* Düdüklü tencere
* Su
* 5-6 tane tane karabiber
* 1 tane bütün soğan
* 1-2 diş sarımsak
Kaz Etinin kavrulması İçin:
* 1 yemek kaşığ tereyağ
* 1 tane defne yaprağı
* Kekik,pul biber, karabiber
İç Pilav İçin Malzemeler:
* 2 su bardağı pilavlık pirinç
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü ( dolmalık üzüm)
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1 çay kaşığı dolma baharatı
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı toz şeker
* Tuz
Kazın Pişirilmesi: Öncelikle kazınızı temin edin , temin edilen kazınızı sıcak su içinde 20 dk bekletin, daha sonra bolca yıkayın,( tuzlanmış bir ürün olduğundan çok iyi yıkanmalıdır) kazınızı düdüklü tencerenize üzerini geçecek kadar su koyun,, soğanı sarımsakları ve defne yaprağını ilave edin 1- 1,5 saat pişirin, düdüklü tencereden çıkardığınız kazın kemiklerini ve derisini ayıklayın, tava içinde tereyağ koyarak güzel kavurun, pul, kekik,karabiber koyun pilav pişince pilavın üzerine koyun sıcak sıcak servis yapın.
İç Pilavın Yapılışı: 2 su bardağı pirincinizi sıcak suda 1 saat ıslatın iyice yıkayın ve süzün, pilav tencerenize tereyağınızı koyun içine soğanı koyun kavurun, fıstıkları ilave edin kavurun daha sonra süzülmüş pirinci koyun ve iyice kavurun,ıslatılmış ve yıkanmış kuş üzümlerini koyun, pirincinize göre suyunu (kaz suyu) koyun baharatları ve yeşillikleri ilave edin pişmesini sağlayın. Bir kek kalıbının dibine etleri koyun üzerine dinlenen pilavı koyun, ters çevirin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kaz eti Ülkemizde çok fazla tüketilmeyen bir et türüdür.
*Fransızlar Çokça tüketmektedirler.
* Ülkemizde daha çok Kars yöresinin geleneksel bir yemeğidir.
* Kars Yöresinin Kazları tercih edilmektedir.
* Kars 'tan gelen kazlar ayazda tuzlanarak kurutulmaktadır.
* Soğuk hava depolarında dondurularak kullanılan kazlar mevcuttur.
* Kaz eti tuzlanarak kurutulduğu için, yemek yapmadan önce çok iyi yıkanıp tuzdan arıtılmalıdır.
* Kazı haşlarken tuz koymayın,
* Pilavda kaz haşlama suyu kullanacaksanız tuzu ona göre koyun.
* Haşlarken kaz etinin iyi pişmesi gerekir.
* Kaz eti yağlı bir ettir.
* Pilava haşlama suyu kullanacaksanız yağ miktarını azaltın.
* Baharat , yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen bulgurla da pilavı yapabilir.
GÖRGÜSÜZDEN HAMUR ALACAĞINA, EĞİL YERDEN ÇAMUR AL.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com