Manisa Yöresine aittir.
Hamurun Malzemeleri:
* 2 su bardağı elenmiş un
* 1,5 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1-2 damla sirke
* Tuz
* 500 gr yağsız kuzu kuşbaşı * 1 çorba kaşığı tereyağ * 2 tane ince kıyılmış orta boy kuru soğan * 1 avuç varsa soyulmuş arpacık soğanı * 2 tane küp küp doğranmış kırmızı yağ biberi * 1 çay baardağı sıcak su * Tuz,karabiber, pul biber, kekik
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Büyükçe bir tencere ısındıktan sonra tereyağını ve etleri koyun pembeleşene kadar kavurun, soğanları ilave edin ve kavurmaya devam edin,kırmızı biberleri koyun ve suyu ekleyin et suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin ineceğine yakın baharatlarını koyun ve soğumaya bırakın. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın, yoğurdu,yağı ve tuzu koyun (gerekirse ılık su ilave edin) yumuşak bir hamur elde edin 30 dk dinlenmesi için hamurun üzerini örtün, dinlenen hamuru 30x30 cm büyüklüğünde bir hamur açın, yağlanmış fırın kabınızın dibine dolmalık fıstıkları yayın, üzerine kenarları taşacak şekilde hamuru koyun hamurun üzerine etleri yayın,etlerim üzerini taşan hamurla iyice kapatın biraz yağlayın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ege yöresine ait bir yemektir.
* Manisa kebabı adını almıştır.
* Çok lezzetli bir yemek
* Baharat ve yağ miktarları sizlere kalmıştır.
*İçine isteyen başka malzemeler koyabilir.
* Kıymalı, patatesli yapabilir.
ZEKA, KAFANIN İÇİNDEKİ ALTINDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com