Karadeniz Yöresi
* 1 litre süt
* 1 kase kırılmış makarna veya erişte
* 2 çorba kaşığı un veya nişasta
* Biraz tuz
Süt, ocakta ısıtılır içine un koyulur iyice karıştırılır kaynayınca içine erişteler veya makarnalar kırılarak atılır, makarnaların pişmesi sağlanır tuz eklenir sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Karadeniz bölgesinde çok sık yapılan ve ılık olarak tüketilen bir muhallebi çeşididir.
* Karadeniz Tuzlusu diyede isimlendiriliyor.
* Pütürlü olmaması için devamlı karıştırın.
* Kıvamı biraz az suluca olacak,
* Çorbadan koyu, muhallebiden daha sulu
* İçine biraz şeker atarsanız şekerli makarna sütlacı olur.
* Üzerine biraz karabiber ve pul biber serpebilirsiniz.
* Ramazanlarda çok yapılırmış
AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL, YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com