ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Mantar dolması

Üzerine kaşar rendesi koymayı unutmayın

Üzerine kaşar rendesi koymayı unutmayın

Malzemeler

* 1 paket sapları çıkarılmış kültür mantarı
* 1 avuç yağlı dana kıyması
* 1/2 çay bardağı yıkanmış dolmalık pirinç
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* Biraz su
* Tuz, baharat

Üzeri İçin

* 1 küçük kase rende kaşar * Her bir mantar için 1 çay kaşığının yarısı kadar tereyağ

Yapılışı

* Yıkanmış sapları ayıklanmış ve kurulanmış mantarları tencereye dizin
* Geniş bir kapta dolma harcını karıştırın
* Kıymayı,soğanı,pirinci tuz ve baharatları karıştırın
* Karışan harcı mantarların içine bolca doldurun
* Geniş yüzeyli tencereye dizin,
* Mantarların üzerine tereyağlarını koyun
* İçine 1 çay bardağı kadar su koyun
* Biraz tuz serpin
* Kapağını kapatın
* Kısık ateşte pirinçleri pişmesini sağlayın.
* Pişen mantarları fırın tepsisine nazik bir şekilde alın
* Mantarların üzerine kaşar koyun
* 180 derecede sadece üstü ısıtılmış ızgarada kaşarlar eriyene kadar tutun
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..

AĞAÇ DEVRİLİNCE BALTA VURAN ÇOK OLUR.

SON BAKILAN TARİFLER

Mantar dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com