Kuzu etli
* 1 kase kurutulmuş patlıcan
* 1 kase kurutulmuş taze fasulye
* 1 kase kurutulmuş kabak
* 1 kase kurutulmuş domates
* 1 kase kurutulmuş biber
* 2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 250 gr. kemikli kuzu eti
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 6-7 diş sarımsak
* Tuz,karabiber
Öncelikle kurutulmuş sebzeler haşlayarak yumuşatın, haşlanan suyunu dökün.Geniş bir tencereye yağ içinde soğanları iyice kavurun üzerine etleri koyun kavurun,salçayı koyun kavurun,sebzeleri ve sarımsakları ilave edin iyice çevirin hatta tencerenin kapağını kapatın yemek suyunu salsın, daha sonra tuzunu ve suyunu koyun tencerenin kapağını kapatın,etler pişene kadar pişirmeye devam edin.Pişen yemeği 10 dk. dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Memleketimizin her yöresinde kış için kurutulan sebzeler çeşitli şekillerde yemek yapılıyor.
* Yemeği isteyen düdüklü tencerede pişirebilir.
* Kuru sebzelerin haşlanıp kara suyunun atılması gerekir.
* Çok lezzetli yemektir.
* İsteyen kıyma ile yapabilir.
* İsteyen kavurma ile yapabilir.
* Tuz,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Kuru sebzelere lezzet katmak için bol yağlı ve etli olmasında fayda vardır.
* Sebzeleri ayrı ayrı haşlarsanız daha iyi netice alırsınız.
* Salçayı biber ve domates karışımı kullanabilirsiniz.
* Sebzeler yazın kurutulur ve bez torbalarda saklanır.
* Kışın elinizin altında bulunan kuru sebzeler hazır yemek gibidir.
* İsteyen kuru domatesle birlikte taze domates koyabilir.
* Kuru domatesleri fazla haşlamayın
* Haşladığınız sebzeleri bol soğuk suda yıkayın ve iyice sıkın
* Yemeğe iyi sıkılmış sebzeleri ilave edin.
* İsteyen eti önceden pişirip yemeğe ekleyebilir.
* İsteyen yemeğe bol kuru acı biber koyabilir,çok lezzetli oluyor.
* Yiyebilen herkese acılı tavsiye edilir.
* Kuru sebzeler baharatçılarda ve büyük marketlerde bulunuyor.
* Yemeği isteyen sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilir.
TAŞ ATTIN DA, KOLUN MU? YORULDU.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com