Pekmezli ve lezzetli bir tatlı
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı pekmez
* 1 çorba kızdırılmış kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı su
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Orta boy bir tencerede su kaynatın yavaş unu ilave edin ve sürekli karıştırın katılaşıncaya kadar pişirin, yemek kaşığını su batırın kaşık kaşık alarak servis tabağına koyun, üzerine kızdırılmış tereyağını,üzerine pekmez ve dövülmüş cevizi dökün servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kastamonu yöresine ait bir tatlıdır.
* Fazla özelliği olmayan ama çok kolay ve lezzetli bir tatlıdır.
* Malzeme oranlarını yarıya düşürerek yapabilirsiniz.
* Ben bu tabaktaki kadar yaptım, bir çay bardağı un ve 2 çay bardağı su kullandım.
* Yağ,pekmez ve ceviz miktarları size kalmıştır.
* Pekmez yerine bal olabilir.
* İstediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
* Anadolu'da bu tatlıya Pıhtı'da denirmiş.
DEVEYE ''BOYNUN EĞRİ'' DEMİŞLER, ''NEREM DOĞRU'' DEMİŞ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com