ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

İrmik helvası

Her çeşidi güzeldir.

Her çeşidi güzeldir.

Malzemeler

* 1 paket İrmik (genelde 500 gr.dır.)
* 1 paket katı yağ (ben genelde yarısını tereyağ koyarım.)
* 150 gr kadar tuzsuz yer fıstığı

Üzeri İçin

Şerbeti : * 2 su bardağı su * 2 su bardağı süt * 2 su bardağı toz şeker

Yapılışı

İrmik yağ içinde iyice kavrulur(irmik esmerleşsin). Içine fıstık konulur, kavrulmaya devam edilir. Diger tarafta su, süt ve şeker karıştırılır. Agır agır malzemenin içine dökülür, yavaş yavaş karıştırılır. Kendini çekmeye başladımı altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. İstenilen şekilde sevis yapılır. Üzerine Tarçın yakışır.

BİR İNSANI FARK ETMEK İÇİN BİR DAKİKA,

SON BAKILAN TARİFLER

İrmik helvası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com