Her çeşidi güzeldir.
* 1 paket İrmik (genelde 500 gr.dır.)
* 1 paket katı yağ (ben genelde yarısını tereyağ koyarım.)
* 150 gr kadar tuzsuz yer fıstığı
Şerbeti : * 2 su bardağı su * 2 su bardağı süt * 2 su bardağı toz şeker
İrmik yağ içinde iyice kavrulur(irmik esmerleşsin). Içine fıstık konulur, kavrulmaya devam edilir. Diger tarafta su, süt ve şeker karıştırılır. Agır agır malzemenin içine dökülür, yavaş yavaş karıştırılır. Kendini çekmeye başladımı altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. İstenilen şekilde sevis yapılır. Üzerine Tarçın yakışır.
BİR İNSANI FARK ETMEK İÇİN BİR DAKİKA,
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com