ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Un helvası

Hiç bir şeye değişmem

Hiç bir şeye değişmem

Malzemeler

* 250 gr ( 1 paket) sanayağı veya tereyağı
* 2 su bardağı beyaz un

Üzeri İçin

Şerbeti : * 2 su bardağı toz şeker * 2 su bardağı su * 1 çay bardağı süt

Yapılışı

Yağ ve un büyükçe bir tencerede (bakır veya çelik tencere) çok iyi karıştırılarak kavrulur. Diğer tarafta şerbet kaynatılır ve ılıması için bekletilir. Helva malzemesi sıcak, şerbet ılık olarak yavaş yavaş dökülür ve devamlı karıştırılır. Helva şerbeti iyice çekince kapak kapatılır, dinlenmeye bırakılır. Servis yaparken üzerine tarçın serpilebilir.

Afiyet şeker olsun.........

İYİ DOSTU OLANIN AYNAYA İHTİYACI YOKTUR.

SON BAKILAN TARİFLER

Un helvası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com