Havuzlu Böreğe Tahin çok yakışıyor.
* 2 tane köy yufkası veya ramazan yufkası ( kuru yufka)
* Kızartmak için sıvı yağ
* Tava
* 2 çorba kaşığı tahin * İstediğiniz kadar toz şeker
* Kuru yufkayı su altında ıslatın
* Islanmış yufkayı biraz bekletin yumuşasın
* Tezgaha yayın büyük yufka ise ikiye ayırın
* Küçük ise tek kullanın
* İkiye kesilen yufkayı daha önce yaptığım havuzlu börek gibi sarın
* Yufkayı sararken içine hiç bir şey koymuyorsunuz
* Havuz şekli verin
* Tavayı ocağa koyun ve kızdırın
* Yufka böreklerin önce yüzünü kızartın
* Ters çevirin altı kızarırken malzemeyi havuzlara yerleştirin
* İç malzemesi ılık olursa daha iyi oluyor
* Alt üst kızaran ve içine harç konulan börekleri biraz tavada bekletin
* İç malzemesi sıcak olursa daha iyi oluyor
* Alt üst kızaran ve içine harç konulan böreklerin
İYİ KOCAM VAR, DİYE GÜVENME, HASTALANMADAN..!
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com