ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kuru Yufkadan Tahinli Havuzlu Börek

Havuzlu Böreğe Tahin çok yakışıyor.

Havuzlu Böreğe Tahin çok yakışıyor.

Malzemeler

* 2 tane köy yufkası veya ramazan yufkası ( kuru yufka)
* Kızartmak için sıvı yağ
* Tava

İçi İçin

* 2 çorba kaşığı tahin * İstediğiniz kadar toz şeker

Yapılışı

* Kuru yufkayı su altında ıslatın
* Islanmış yufkayı biraz bekletin yumuşasın
* Tezgaha yayın büyük yufka ise ikiye ayırın
* Küçük ise tek kullanın
* İkiye kesilen yufkayı daha önce yaptığım havuzlu börek gibi sarın
* Yufkayı sararken içine hiç bir şey koymuyorsunuz
* Havuz şekli verin
* Tavayı ocağa koyun ve kızdırın
* Yufka böreklerin önce yüzünü kızartın
* Ters çevirin altı kızarırken malzemeyi havuzlara yerleştirin
* İç malzemesi ılık olursa daha iyi oluyor
* Alt üst kızaran ve içine harç konulan börekleri biraz tavada bekletin
* İç malzemesi sıcak olursa daha iyi oluyor
* Alt üst kızaran ve içine harç konulan böreklerin

İYİ KOCAM VAR, DİYE GÜVENME, HASTALANMADAN..!

SON BAKILAN TARİFLER

Kuru Yufkadan Tahinli Havuzlu Börek

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com