ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Bu Hamuru Çok Yerde Kullanabilirsiniz.

Aynı Hamuru kullanmanın püfleri

Aynı Hamuru kullanmanın püfleri

Malzemeler

* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşıkğı sirke
* 1 tatlı kaşığı kuru maya
* 1 yumurta
* Tuz
* 600 gr. Un

Yapılışı

Bütün malzemeyi derince bir kap içinde karıştırıp yoğurun, mayalanması için 30 dk. bekletin, hamuru aşağıdaki verilen çeşitli tarifler için kullanabilirsiniz.


NOT:
* Verilen ölçü bir çeşit içindir.
* İstenilire gözlemede yapabilirsiniz.
* Hamur mutlaka mayalanmaya bırakılmalıdır.
* Fırında pideler, poğaçalar yapabilirsiniz.
* Hamurun içine yumurta sayısını azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
* Hamura yumurta olmazsa olur.

GÜCÜN VARSA KIZINLA OTUR PARAN VARSA GELİNİNLE OTUR,AKLIN VARSA EVİNDE OTUR

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com