Balıkesir Yöresi
* 1 su bardağı yağlı tuzsuz taze peynir (tuzsuz dil peyniri)
* 1 yumurtanın sarısı
* 1 çay bardağı irmik
* 1 çay bardağı un
* 1_1,5 su bardağı kadar toz şeker
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
veya;
* 1 su bardağı irmik
* 50 g tereyağ (1/4 paket margarin)
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir
Tuzsuz peyniri tencereye koyun, İçine bir çay kaşığı kabartma tozunu ilave edin,, 1 yumurta sarısınıda çırparak ilave edin, hafif ateşte karıştıra karıştıra yağı çıkıp bal rengi sarısına gelene kadar bir saat pişirin. Kıvama gelmiş olan peynire 1 çay bardağı irmiği , unu, toz şekeri ilave edin, şeker eriyip yağ salana kadar bir süre karıştırın. İsterseniz renk için bir miktar safran koyabilirsiniz.Soğuduktan sonra badem, fıstık, fındık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun..
veya;
Yapılışı: Yağı eritin irmiği ekleyin altın sarısı bir renk alana dek kavurun, Ayrı bir tencerede şekeri, sütü ve suyu kaynatın,. bu şerbeti altın sarısı renk alan irmiklerin üzerine dökün. Dil peynirini rendeleyerek tatlının içine ilave edin. Peynirler eriyene dek pişirin. Höşmerimi ateşten indirin, üzerini süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
*Hoşmerim,Balıkesir,Kocaeli,Eskişehir,Konya,Kayseri,Isparta,Çankırı, Karabük'te çok yapılan bir tatlıdır, her yörede farklı şekillerde yapılmaktadır.
* En çokta Balıkesir'in Havran ilçesine mal olmuştur.
* Ben iki şekilde yapılış sundum, genelde Balıkesir yöresine uygundur.
* Ballısı, Kaymaklısı,Fıstıklısı, Sadesi yapılmaktadır.
*Anadolu yörüklerinden günümüze gelen bir tatlıdır.
* Hoşmerim yaparken en önemli püf noktası kavurmadır.
*Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
* Ben ilk tarifi kullanıyorum.
* Peynirin mutlaka tuzsuz ve yağlı olması gerekir.
* İrmik seçerken biraz kalın olmasına dikkat edin.
* Tereyağ yerine margarinde kullanabilirsiniz, ben tereyağ tercih ediyorum.
DÜĞÜN EL İLE, HARMAN YEL İLE OLUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com