Çiz kek
* 2 paket yulaflı bisküvi
* 150 gr tereyağ
* 1 çay kaşığı tarçın
* Bir çimdik tuz
* 1 su bardağı toz şeker * 2 yumurta * 1 paket vanilya * 1/2 paket kabartma tozu * 1 tane (küçük) kutu krema * 3 yemek kaşığı un * 1 tane limonun rendesi ve suyu * 1 paket ( küçük) labne peynir * 3-4 tane üçgen krem peynir veya küçük kutu krem peynir
* 1 paket toz jöle *1 su bardağı vişne suyu veya limonata * 2 yemek kaşığı toz şeker * Biraz su Süslemek için: * Çeşitli süsleme şekerleri *Taze nane * Çikolata sosu
Önce 2 paket yulaflı bisküviyi derince bir kapta blender ile ezin, toz haline getirin. 150 g tereyağını tavada eritin ezilmiş bisküvilerin üzerine ekleyin. Tarçın katın ve karıştın. Kelepçeli kek kalıbına karışımı yayın üzerine hafifçe bastırın fazla derin olmayan yayvan bir çukur şekli verilir. Ayrı bir kapta 2 adet yumurta ve şeker ile birlikte çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra sırasıyla labne peynir, krem peyniri, krema, vanilya, un ve kabartma tozu katılarak çırpıcıyla iyice çırpın, bu karışım kelepçeli kalıbın üzerine dökün ve üzerini kaşık yardımıyla düzeltin 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Pişen keki iyice soğutun. Küçük bir kapta toz jöleyi üzerindeki tarife göre yapın ve kekin üzerine dökün. Dolapta soğuttuktan sonra üzerini kendinize göre süsleyin. Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Çiz kek çok lezzetli ve güzel bir kektir.
* Çiz kekin malzemesi bol olunca daha lezzetli oluyor.
* Üzerine koyacağınız jöleye vişne suyu yerine limonatada koyabilirsiniz.
* Üzerini isteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
* Ezilen bisküvileri tereyağ ile iyice elinizle avunuz.
* Ezilen bisküvilere bir çimdik tuz koymak lezzet katar.
* Kelepçeli kalıba yaydığınız tereyağlı bisküvileri elinizle iyice bastırın ve iç malzemesini yaparken dolapta bekletirseniz kalıptaki bisküvi daha güzel kalıplaşır.
*Kek kalıbının içine mutlaka yağlı kağıt koymayı ihmal etmeyin.
* İsterseniz üzerine limon veya vişne tanelerini jöleden öncede koyarak süsleyebilirsiniz.
ASLAN YELESİNDE BİT ARANMAZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com