ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Diyet Kabak Tatlısı

Kendi şekeri ile pişiyor

Kendi şekeri ile pişiyor

Malzemeler

* Bir kg. soyulmuş doğranmış kabak
* Fırın torbası

Üzeri İçin

* Dövülmüş ceviz veya başka kuru çerezler * Tarçın * Hindistan cevizi

Yapılışı

Kabakları yıkayın ve süzdürün fırın torbasına doldurun ağzını bağlayın, kürdan ile bolca delik açın
200 derecede ısıtılmış fırında bir tepsi içinde iyice pişirin torbadan çıkarın üzerine istediğiniz malzemeler ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Tam diyet yapanlara ve şeker hastalarına tavsiye edilecek bir tarif.
* Kabak susuz ve şekersiz piştiğinden rahatça yiyebilirler.
* Üzerine bolca ceviz ve tarçın dökerseniz çok lezzetli oluyor.
* Kabak lezzetli ve kestane kabağı cinsi iyi ise tadına doyamayacaksınız.
* Ben kabağı bu şekilde tüketiyorum.
* Diyet yapmayanlar bal veya pekmez dökebilir.
* İsteyen pudra şekeri serpebilir.

AĞIR KAZAN GEÇ KAYNAR.

SON BAKILAN TARİFLER

Diyet Kabak Tatlısı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com