Hamsinin dolma hali
* 1 kg. Hamsi
* 1 tane kuru soğan
* 1/2 demet maydanoz (incecik doğranmış)
* 2 diş dövülmüş sarımsak
* Karabiber, pul biber
* Tuz
Kızartmak için:
* 2 yumurta
* 2 su bardağı mısır unu veya beyaz un
* Kızartmak için sıvı yağ
Hamsilerin kılçıkları ve başları ayıklanıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra sularının süzülmesi için süzgeçte bekletilir. Kuru soğanlar incecik doğranır, içine maydanoz, sarımsak ve baharatlar ilave edilerek iyice ovularak bütün malzemenin lezzetinin birbirine karışması sağlanır. Ayıklanmış ve ortadan açılmış bir hamsinin ortasına(içine) bu malzemeden bir tatlı kaşığı konulur ve ikinci hamsi kuyrukları aynı yönde olmak üzerine kapatılarak yapışması sağlanır. Önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır. Roka salatası veya kırmızı soğan ile servisi güzel oluyor.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu yemeğe İki hamsiyi birleştirmek birleştirmek için elimizle kapatığımızda kuşa benzediğinden Hamsi Kuşu denilmiş.
* Mısır unu ile daha lezzetli oluyor ancak beyaz un da kullanılabilir.
* Yumurtalar iyice çırpılmalıdır.
* İsterseniz yumurta ve unu karıştırıp bir bulamaç yapıp bu bulamaca batırıp kızartabilirsiniz.
* Bazı tariflerde içine kavrulmuş ıspanakta konuluyor.
* Soğanları mümkün olduğunca ince ve küçük kıyın. Bazı tariflerde piyazlık doğrayın diyorlar ancak soğanlar ne kadar küçük olursa iki hamsi o kadar kolay birbirine yapışıyor.
* İç malzeme soğanını isterseniz kırmızı soğan tercih edebilirsiniz
* Hamsileri yapıştırırken kuyruklar aynı yönde olarak yapiıştırın.
* Yağ çok kızgın olursa balıklar daha güzel kızarıyor.
* Kızaran hamsi kuşlarını bir kağıt havlu üzerine alırsanız fazla yağda alınmış olur.
* Üzerine ayrıca limonlu sarımsak dökerek servis yapabilirsiniz.
* Üzerinde bol maydanozla da servis yapabilirsiniz.
* Hamsi Kuşunun bir adı Hamsi dolmasıymış yeni öğrendim.
SU BAŞINDA OLAN TAS TAS İÇER
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com