ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

İstavrit Kızartması

Kızartması harika olur.

Kızartması harika olur.

Malzemeler

* 1 kg İstavrit Balığı
* 1 kase beyaz un
* 1-2 dal defne yaprağı
* Tuz
* Kızartmak için bol yağ

Yapılışı

Ayıklanan ve yıkanan istavritlar tuzlayıp defne yaprağı ile bir süzgeç içinde dinlendirilir. Diğer tarafta yağ iyice kızdırılıp, una batırılan istavritler kızgın yağda çıtır çıtır kızartılır. Roka salatası, çoban salata, kuru soğan ve turşu ile tadına doyamazsınız.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Mevsiminde ve taze olan balıkları tercih ederseniz daha lezzetli olur.
* İstavrit kılçıklıdır ama çok iyi kızartılırsa çıtır çıtır daha leziz olur.
* Mısır ununa batırarak da kızartabilirsiniz.
* İsterseniz üzerine bol limon sıkıp kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsakla da yiyebilirsiniz.
* Defne yaprağı et ve balık yemeklerine çok yakışan bir tatdır.
* Tuzunu isterseniz unun içine ilave edip kızartabilirsiniz.
* İsterseniz tavaya tamamen dizerek ters yüz yaparak kızartabilirsiniz.
* İstavrit balıkçılarda fazla gözde değildir ama lezzetli bir balıktır.

O ŞÜKREDER, BU KIZAR; DİPSİZ KİLER. BOŞ AMBAR

SON BAKILAN TARİFLER

İstavrit Kızartması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com