ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Somon Balığı

Baharatlı ve havyarlı

Baharatlı ve havyarlı

Malzemeler

Malzemeler:
* 1 parça somon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığından az toz şeker

Sos Malzemeleri:

1. Sos:
* 2 çorba kaşığı krem peynir veya labne peynir
* 1 tatlı kaşığı hardal,Rus baharatı
* Tuz

2. Sos:
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* Tuz, Karabiber

Üzeri İçin

* İnce kıyılmış dereotu * İnce kıyılmış maydanoz

Yapılışı

Öncelikle somunun her iki tarafını tuz ve şeker ile iyice bulayın ve 10 dk. bekletin, bekleyen somun su dolu bir kap içinde yıkayın ve kurulayın, yağlanmış fırın tepsisine koyun 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, diğer tarafta peyniri, biraz Rus baharatı ve hardalı iyice karıştırın, ikinci sosu da iyice çırpın, peynir sosunu tabağınıza bir yatak şekli verin ve üzerine fırından çıkan balığı koyun, limonlu sosu dökün maydanoz ve dereotu ile süsleyin.Servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

ADALET İLE ZULÜM YAN YANA OLMAZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Somon Balığı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com