Her şeyi doldurun.
* 4 tane dolmalık biber
* 4 tane patlıcan
* 2 tane kırmızı dolmalık biber
* 4 tane yuvarlak dolmalık kabak
* 20 tane asma yaprağı
* 500 gr orta yağlı kıyma
* 150 gr kadar dolmalık pirinç
* 1 büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet taze nane
* 2 çorba kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 tatlı kaşığı sumak
* 4-5 diş doğranmış sarımsak
* 1 çorba kaşığı biber, 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 tane rendelenmiş domates
* 2 yemek kaşığı katı yağ
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak * 1 tatlı kaşığı kuru nane * 1 limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu
Dolmalık yapılacak malzemeler ayıklanır, oyulur,yıkanır, içleri tuzlanarak kenarda bekletilir.
Pirinçler yıkanır süzülür içine kıyma,soğan ve diğer bütün baharatlar ilave edilir. Dolma yapılacak tencerenin dibinde yağ ve salçalar azıcık eritilir, harcın içine ilave edilir.Dolma harcı
elle iyice karıştırılır.Kuru olduysa azıcık su ilave edilir. Dolmalık malzemeler doldurulur ve sarılır.
Tencereye yerletirilir. Üzerine tabak, dolma kapağı veya folyo kağıdı örtülüp,tencerenin kendi
kapağı kapatılarak pişirilir.Pişmesine yakın sosu için yazılan malzemeler karıştırıp tencerenin içine dökülür.Birkaç taşım daha kaynatılıp ocak kapatılır.Dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet şeker olsun...
NOT:
Dolmalarda pirinç ölçüsü her malzeme için yarım fincandan az olmalıdır.
Dolma yaparken yağ kısıtlanmamalıdır. Kıyması herzaman dana koyun veya kuzu karışımı olmalıdır. İstenilirse dibine kemikli et konulabilir.Yeşilliği bol olmalıdır. Biber salçası dolmalara yakışır. Dolma pişerken konulan kapak dolmanın iyi pişmesi içindir. Dolma piştikten sonra yarım saat dinlendirmelidir. Dolma tekrar ısıtıldığı zaman asıl tadını dolmaz. Üzerine dökülen sos tercihe göre dökülebilir.Bu dolma çeşidi Akdeniz bölgesine göre yapılmıştır.
HER YİĞİDİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com