ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Mercimekli Ispanak Yaprağı Sarması

Mercimekli Olmaz demeyin.

Mercimekli Olmaz demeyin.

Malzemeler

* 1 çay bardağı haşlanmış kırmızı veya sarı mercimek
* 500 gr.Büyük yapraklı ıspanak
* 2 tane orta boy haşlanmış patates
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* Tuz, karabiber, kimyon,pul kırmızı biber


Beşamel Sosu için:
* 2 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı sıvı veya tereyağ
* Tuz, karabiber(beyaz biber tercih edilir)

Üzeri İçin

* 50 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

Mercimeği, patatesi ve soğanı iyice haşlayın ve çatalla veya robotta iyice ezip karıştırın.ve baharatları ekleyin. Ispanak yapraklarını sıcak suda 1-2 dk. haşlayın,Mercimekli içten ceviz büyüklüğünde alarak haşlanmış ıspanak yapraklarına sarın, yağlanmış borcama hepsini dizin. Beşamel sos yapın üzerine dökün, kaşar rendelerini üzerine ekleyip üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sarmaları ister salçalı sosla yada sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.


Beşamel Sosun Yapılışı: Beşamel sos için margarini veya sıvı yağı bir kap içinde eritin, unu koyup pembeleşene kadar kavurun, sütü azar azar ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin ve ateşten indirip dolmaların üzerine dökün


NOT:
* Mercimekli ıspanak sarması lezzetli ve güzel bir yemek oluyor.* Ispanak sarması yaparken ıspanakların yapraklarının büyük olması gerekir.Küçük yapraklar rahat sarılmıyor.* Ispanak dolması midesi hasta olanlara tavsiye edilir, hazmı çok kolay.* Mercimekli ıspanak sarması yaparken baharat ve yağ miktarı tercihleri size kalmıştır.* Beşamel sosu yaparken topaklandığı zaman sakın korkmayın, iyice çırpın pişerken topaklar sıcaktan çözülecektir.* Beşamel soslara muskat rendesi de ilave edebilirsiniz.* Beşamel sosa karabiber konulduğunda renği değişiyor, beyaz karabiber daha iyi yakışıyor.* Mercimekli sarmaların üzerine isterseniz domates koyabilirsiniz.* Zeytinyağlı ıspanak sarmasını yaparken içine bol soğan konulmalıdır.* Zeytinyağlı sarmalara mutlaka şeker ilave edilmelidir.* Zeytinyağlı sarmalara baharat ve yeşilliklerin miktarı sizlerin damak tadına kalmıştır.* Kuş üzümü ve fıstık koymakta size kalmıştır.* Zeytinyağlı sarmalarda yağı az koymayın, yağlı sarmalar daha lezzetli olur.* Ben dolmalar piştikten sonra dolmaları bir tepsiye alıp üzerine zeytinyağı ve limon döküp iyice tepsiyi sallarım sonra servis tabağına dizerim.* Marulla aynı tarifleri yapabilirsiniz, ama marul daha ince olduğundan daha nazik olunmalıdır.

BABA SERVETTİR YEMESİNİ BİLENE, ANA SIRAT KÖPRÜSÜDÜR GEÇMESİNİ BİLENE, KARDEŞ AYNA GİBİDİR BAKMASINI BİLENE

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com