ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kıymalı Kabak Dolması

Kabak dolması çok lezzetli olur

Kabak dolması çok lezzetli olur

Malzemeler

*1,5 kğ dolmalık kabak
*2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç(biraz pilavlık bulgur ilave edilebilir)
*300 gr orta kuzu koyun kıyması karışımı
* Tencerenin dibi için kemik parçaları
* 2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
*2 tane büyük rendelenmiş boy domates
*2 adet incecik kıyılmış soğan
* 2-4 diş ince kıyılmış sarımsak
*2 çorba kaşığı margarin
*1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber

Yapılışı

Kabakların üzerini kazıyın, temizlendikten sonra yıkayıun, oyacak veya bıçak yardımıyla içlerini oyun, kabak gevrek bir sebze olduğundan oyarken dikkat edin, iç harcı için kıymayı,ayıklanıp yıkanmış pirinçi,kabuğu rendelenmiş domatesler, soğan,sarımsağı, maydanozu, dereotunu, baharatları,salçanın yarısını, margarinin yarısını, tuzu koyup iyice yoığurun ,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurun, dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak, tencerenin dibine dizilen kemiklerin üzerrine düzenli bir biçimde tencereye dizin. Üstünü örtecek kadar salçalı su koyun, kalan margarin de ilave edildikten sonra üzerine dolma kapağı ve düz bir tabak koyarak,orta ateşte pişirin.
Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin, dolmalar servis tabağına yerleştirin. Üzerine dereotu veya yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Şeker Olsun.....

NOT:


* Kabakları oyarken dolma oyacağı ve kaşıkla nazik bir şekilde oyun.

* Ben dolmalara biber salçasının çok lezzet verdiğine inanırım.
* Dolmalar bol yağlı olunca lezzetli olur.
* Dolmaları pişirirken altına kemik parçaları koyunca daha lezzetli oluyor.
* Kabak miktarını kendinize göre artırabilirsiniz.


* Ben dolmalara çok az pilavlık bulgur ilave ederim.


* İstenilirse üzerine limon suyu ve kuru nanede ilave edilebilir.


* Pirincini az koyarsanız daha lezzetli olur.


* Kabaklar hobi bahçemizden..

YİYECEKLERİMİZ İLAÇLARIMIZ; İLAÇLARIMIZ YİYECEKLERİMİZ OLMALI

SON BAKILAN TARİFLER

Kıymalı Kabak Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com