ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kereviz Dolması

Kerevizi lahanaya sardım doldurdum

Kerevizi lahanaya sardım doldurdum

Malzemeler

* 3 tane orta boy oyulmuş ve ikiye ayrılmış kereviz
* 200 gr orta yağlı dolmalık kıyma
* 1 yumurta
* 1 tane incecik yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz
*1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1 tatlı kaşığı kuru nane( tezede olabilir)
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 çorba kaşığı biber domates karışımı salça
* 1 kahve fincanı dolmalık pirinç
* 1,5 su bardağı et suyu veya 1 tane et suyu tablet
* 8-9 tane haşlanmış büyük lahana yaprağı

Yapılışı

Kerevizleri ortadan ikiye ayırın içini güzelce oyun, limonlu tuzlu suda bekletin( kararmasın) Yağı bir tencere eritin, soğanları kavurun, sonra kıymayı kavurun, diğer bütün malzemeleri ilave edin iyice karıştırın, ocaktan alın içine bir tane yumurtayı kırın iyice karıştırın, yapılan bu içle kerevizlerin içini doldurun, kerevizleri haşlanmış lahanalar ile iyice sarmalayın ağızları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin, et suyunu veya et suyu tabletini suda eritin üzerine dökün hafif ateşte kerevizler pişene kadar 30-40 dk. ateşte tutun, pişme tamamlanınca sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....



NOT:
* Bu yemek hem lezzetli hem besleyicidir.
* Lahanaları çok fazla haşlamayın, yırtılır, sarma işlemi tam gerçekleşemez.
* Ben üzerine kereviz yapraklarını incecik kıyarak koydum.
* Ayrıca pişme suyuna salçada koydum.
* Baharat tercihi size kalmıştır.
* Ben tereyağ kullandım, tercih size kalmıştır.
* Et suyu tableti kullanırsanız tuz ayarı iyi yapılmalıdır.
* Kereviz kokusu yemekte hiç hissedilmiyor.
* İsteyen zeytinyağlıda yapabilir.
* Suyu fazla olmasın, fazla sulu bir yemek değil.
* Ben ayrıca lahanaların kenarlarına incecik kıyarak yemeğin suyuna kattım, lezzetli oldu.

İNSAN TEK BAŞINA HAYAL EDER, TEK BAŞINA ACI ÇEKER; TEK BAŞINA ÖLÜR

SON BAKILAN TARİFLER

Kereviz Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com