Gül biber dolmaya çok yakışıyor.
* 2 kğ dolmalık gül biberi
*2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç(biraz pilavlık bulgur ilave edilebilir)
*300 gr orta kuzu koyun kıyması karışımı
* Tencerenin dibi için kemik parçaları
* 2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
*2 tane büyük rendelenmiş boy domates
*2 adet incecik kıyılmış soğan
* 2-4 diş ince kıyılmış sarımsak
*2 çorba kaşığı margarin
*1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber
Gül biberlerinin içlerini çıkarın, harcı için kıymayı,ayıklanıp yıkanmış pirinci,kabuğu rendelenmiş domatesler, soğan,sarımsağı, maydanozu, dereotunu, baharatları,salçanın yarısını, margarinin yarısını, tuzu koyup iyice yoğurun ,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurun, dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak, tencerenin dibine dizilen kemiklerin üzerine düzenli bir biçimde tencereye dizin. Üstünü örtecek kadar salçalı su koyun, kalan margarin de ilave edildikten sonra üzerine dolma kapağı ve düz bir tabak koyarak,orta ateşte pişirin.
Gül biberler pişince, içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin, dolmalar servis tabağına yerleştirin. Üzerine dereotu veya yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Dolmanın kıyması yağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat olarak isteginiz baharatı ilave edebilirsiniz.
* Salçayı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Dolmaların üzerine domates parçalarını kapak yapabilirsiniz.
* Üzerine dökeceğiniz sos dolmaya çok güzel bir lezzet veriyor. Limonu azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Limon tuzu bazı yemeklere çok güzel yakışır. Suda çözdükdükten sonra yemeklere ilave edilmelidir.
* Üzerine dökülen sosa salça ilave etmeyebilirsiniz...
* Dolmaları pişirirken dolma kapağı veya tabak kapatmayı unutmayın.
* Dolmaların üzerini yağlı kağıt kapata bilirsiniz.
* Dolma piştikten sonra biraz dinlenmelidir.
BAŞKA DERENİN TAŞI İLE BAŞKA KUŞLAR VURULMAZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com