ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kıymalı Soğan Dolması

Soğan dolması nefistir.

Soğan dolması nefistir.

Malzemeler

*7-8 tane iri dolma yapılacak kuru soğan
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç
* 300 gr kuzu dana karışımı kıyma
* 1 adet içi için ince kıyılmış kuru soğan
* 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1 çay kaşığı kuru nane veya ince kıyılmış taze nane
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz ve baharat çeşitleri

Üzeri İçin

* 1 yemek kaşığı salça * 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı

Büyükçe bir kabın içine kıymayı,soğanı, yeşillikleri,baharatları,yıkanmış pirinci,yağı ve salçayı koyun ve yoğurun veya kaşıkla iyice karıştırın. Diğer tarafta soğanların dış kabuklarını soyun bir ucunu kesin, bol suda soğanlar yumuşayıncaya kadar haşlayın, sudan çıkardığınız soğanları kat kat ayırın her kata dolma harcı koyun,(sarın) tencerenize dizin üzerine salça ile eritilmiş tereyağını üzerine dökün, bir miktar sıcak su koyun, üzerine kapak kapatın, pişmesi ocağa koyun, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte dolmanın pişmesini sağlayın.dinlenince servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Soğanların ister içini doldurur,isterseniz içine sararak yapabilirsiniz.

ZENGİNE NERDEN ALDIN, FAKİRE NERDEN BULDUN DENİR

SON BAKILAN TARİFLER

Kıymalı Soğan Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com