ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Pırasa Sarması (Üçgen Sarılmış)

Pırasa sarması çok lezzetli olur.

Pırasa sarması çok lezzetli olur.

Malzemeler

* 2-3 tane iri pırasa
* 1 adet yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* 1 çay bardağı pilavlık bulgur
* 1/2 çay bardağı dolmalık pirinç
* 250 gr yağlı koyun kıyması
* 1 kaşık domates salçası
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
* Tuz, baharat çeşitleri

Yapılışı

Pırasaları ayıklayın boyuna göre 3 veya 2 ye bölün ve dirice haşlayın, 1 adet kuru soğanı,tereyağının yarısını, bulguru,pirinci,kıymayı ve baharatları koyun iyice karıştırın, haşlanan pırasaları soğuk sudan geçirin pırasalara boydan çizik atın, yaprakları tek tek çıkarın, her parçaya dolma harcı koyun ve muska şeklinde sarın, pırasaları tencereye döşeyin,üzerine kalan tereyağını koyun, üzerine düz cam bir tabak veya dolma kapağı kapatın 1 su bardağı sıcak su koyun ve pişirin pişince sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Pırasalar kalın olmalıdır.
* Pırasalar çok haşlanmamalıdır.
* Her yaprağını tek tek çıkarın.
* Baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.
* Çok fazla su koymadan pişirin, gerekirse daha sonra sıcak su ilave edin.
* Dolma kapağını veya cam tabağı ihmal etmeyin.

YUMURTANIN SARISINI YİYEN, SORUYA CEVAP VERİR

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com