Fırında Süper oluyor.
* 1 kg dolmalık biber
* 2-3 adet yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* 3 su bardağı bardağı dolmalık pirinç,
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 çay kaşığı sumak* Yarım demet maydanoz,dereotu,nane
* Tuz, baharat çeşitleri (yeni bahar,karabiber,tarçın)
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 paket çam fıstığı(dolmalık fıstık)
* 1 avuç kuş üzümü
* Üzerlerine kapak yapmak için 2 tane domates
Geniş bir tencerede doğranmış kuru soğanları zeytinyağı içinde kavurun üzerine yıkanmış süzülmüş pirinçleri dökün iyice kavurun tuzunu şekerini ilave edin üzerini örtecek kadar su koyun pişirin suyunu çekince yeşilliklerini ve baharatlarını ekleyin,kapağını kapatın dinlendirin, diğer tarafta biberlerin içini çıkarın yıkayın süzdürün içlerini biraz tuzlayın dinlenen dolma içini biberlere doldurun ağızlarına birer parça domates koyun, fırın kabına dizin 1-2 su bardağı su koyun, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, 180 derecede ısıtılmış fırında biberler pişene kadar fırınlayın,soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Zeytinyağlı dolmalar fırında yapılınca daha lezzetli olur.
* Dolmanın içi piştiğinden fırında biberler pişene kadar tutun.
* Pirincinizi mutlaka dolmalık olarak tercih edin.
* İç malzemeyi pişirmeden de zeytinyağlı dolma yapabilirsiniz.
* Baharat,tuz ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Zeytinyağlı dolmalardan yağı kısmayın.
* Bir gece bekletildikten sonra tüketilmesi tavsiye edilir.
ADAM BİLDİM EŞEĞİ, ALTINA SERDİM DÖŞEĞİ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com