ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Ciğer Dolması

Çok lezzetli ve besleyici bir dolmadır.

Çok lezzetli ve besleyici bir dolmadır.

Malzemeler

* 350 gr küçük küçük doğranmış ( zarları ayıklanmış)
* 2 tane kuzu gömleği (7-8 saat ılık su da bekletilmiş)
* 2 çay bardağı pilavlık pirinç ( 30 dk.ılık su da ıslatılmış)
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz,dereotu ve taze nane
* 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 2 yemek kaşığı ıslatılmış kuş üzümü
* 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* Tuz, Baharat çeşitleri
* 1 çay kaşığı yeni bahar (isteğe göre)

Üzeri İçin

* 1 tane çırpılmış yumurta sarısı (isteğe göre)

Yapılışı

İç Pilavın Yapılışı: Islatılmış pirinci süzün, geniş pilavlık bir tencerede tereyağını eritin içine kuru soğanı koyun pembeleşene kadar kavurun, sıra ile fıstığı,pirinci,ciğeri koyarak iyice kavurun, kavrulan malzemeye yeşillikleri, baharatları ve tuzu ilave edin, üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyun pilav gibi pişirin, kapağını açmadan ılıyana kadar dinlendirin.

Sarmanın Yapılışı: Ciğer gömleklerini sudan çıkarın elinizle iyice suyunu süzdürün ve avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırın, elinizde veya çay fincanı içinde içine bolca iç pilav koyun ters çevirerek yağsız tepsiye koyun üzerini biraz bastırın, (isteyen üzerine yumurta sarısı sürerek) 180 derecede ısıtılmış fırında cızır cızır kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Ciğer sarması özel günlerde, bayramlarda ve düğünlerde yapılan zahmetli bir yemektir.
* Ciğer gömleğini ciğercilerde bulabilirsiniz.
* Her mevsimde bulamazsınız.
* Ben ciğer gömleğini bir gece suda bekletiyorum.
* Karaciğerin zarını soyarak küçük küçük doğrayın.
* Ben akciğerini kullanmıyorum.
* Star Tv.Soframız proğramında yaptığım yemektir.
* Yağlı bir yemek olduğundan yağ miktarı size kalmıştır.
* Tuz ,baharat ve yeşillik miktarları ve çeşitleri size kalmıştır.
* Gömleklerin üzerine ben yumurta sarısı sürmüyorum.
* Gömleklerin erimesini engellediğini sanıyorum.
* Ben ciğeri önceden az yağda kavurup pilava en son ilave ediyorum.
* Gömlekler yağlı olduğundan yağ konusunda dikkatli olun.

ALAMADIĞIN ÖKÜZÜN KUYRUĞUNU TUTMA.

SON BAKILAN TARİFLER

Ciğer Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com