Mücverin yapılışı
* 2 tane rendelenmiş kabak
* 2 tane yumurta
* 1' rer demet kıyılmış dereotu,maydanoz, taze nane
* 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 su bardağı un
* Kağıt havlu
Kızartmak İçin:
* Bol sıvı yağ veya zeytinyağ
* 1 kaşık
* Geniş bir tava
* Rendelenmiş kabağı geniş bir cam kaseye koyun
* Doğranmış yeşillikleri içine koyun
* Üzerine baharatlarını ilave edin
* Karıştırın
* Karışıma yumurtaları kırın
* Yeniden iyice karıştırın
* En son yavaş yavaş unu ilave edin
* Kıvamını kendiniz ayarlayın
* Un koyulunca yeniden karıştırın
* Isınan tavaya bol yağ koyun ve ocağın altını açın
* Yağın kızmasını bekleyin
* Mücver malzemesinden kaşık kaşık yağın içine dökün
* Arkalı önlü kızartın
* Kağıt havlu üzerine çıkarın
* Yağını havlu çekince
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Kabak mücveri çok lezzetli yemektir.
* İçinde malzemesi bol olunca daha lezzetli olur.
* Tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen bütün malzemeleri robotta kıyabilir.
* İsteyen ilave olarak kuru soğanda koyabilir.
* İsteyen kaşık kaşık kızartabilir.
* İsteyen tavanın tabanına döküp bütün kızartabilir.
* Yeşillik miktarlarını artırabilirsiniz.
* Mücveri değişik sebzelerle yapabilirsiniz.
* Örneğin patates,havuç,pırasa,ıspanak gibi
* Hamur kıvamı ne katı ne de çok sıvı olmalıdır.
* Malzemeyi bekletirseniz çok sulanır un miktarı artabilir.
* Unu yavaş yavaş koyun
* Birden koyarsanız belki kıvamı koyu olabilir.
DOĞRU SEÇİM YAPAN AKLINI KUTLAR, YANLIŞ SEÇİM YAPAN KADERİ SUÇLAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com