ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Mantarlı Omlet

Omlete mantar girince daha lezzetli olur.

Omlete mantar girince daha lezzetli olur.

Malzemeler

* 3-4 tane iyice çırpılmış yumurta
* Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlar
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* İsteğe bağlı olarak bir avuç beyaz peynir

İçi İçin

* Bir kase kadar rende kaşar * 5-6 tane ince kıyılmış mantar * 1 avuç ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı

* Yumurtaları tuz ve baharatla iyice çırpın
* Yanmaz bir tava içine yağ koyarak kızdırın,
* İçine çırpılan yumurtayı dökün,
* Kızarması için bütün tavaya yayın
* Altı kızaran ve tavadan kalma durumuna gelen omletin üzerine mantarları ve kaşar rendesini yayın
* 1-2 dakika daha bekleyin
* Omletin bir ucunu spatül ile kaldırın ve üzerine yarım ay şekilde kapatın
* Kaşarlar eriyinceye kadar pişirin
* İsteyen içine ince kıyılmış domates ve biber koyabilir
* Omleti servis yaparken maydanoz serpin
* Yanına domatesle servis yapın.
* İsteyen başka yeşilliklerle servis yapabilir.
* Tuz ve baharat miktarı,çeşitleri size kalmıştır.
* Afiyet Olsun...

EL ELİN İŞİNİ TÜRKÜ SÖYLEYEREK KOVALAR.

SON BAKILAN TARİFLER

Mantarlı Omlet

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com