ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Tatlı Kurabiye Yapmanın Püfleri

Püf noktaları çok önemlidir.

Püf noktaları çok önemlidir.

Yapılışı

Kurabiye hepimizin çocukken en sevdiğimiz şeydir.Günümüzde o kadar çok fazla kurabiye çeşidi oldu ki, yetişmek mümkün değil.Kurabiye yapımındaki püf noktaları sizlerle paylaşmak istedim.


Kurabiye Yapımında kullanılacak Alet ve Aparatlar.

* Elek, çırpıcı, robot, merdane, yumurta fırçası, kurabiye kalıpları, yağlı kağıt, rende, ölçü kaşıkları, eldiven, şeffaf streç, tahta kaşık, karıştırmak için büyükçe cam kase, bıçak, çatal,gibi alet ve aparatlar kullanılabilir.

Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar:
* Kurabiye yapılacak her çeşit malzeme oda ısısında olmalıdır.
* Tatlı kurabiyelerde şeker ve yumurta mutlaka iyi çırpılmalıdır.
* Katı yağ koyarsanız yumuşak olmalıdır.
* Katı yağ yumuşak değilse ocakta tava içinde azıcık ısıtabilirsiniz.
* Un mutlaka elek ile elenmelidir.
* Karbonat veya kabartma tozu üzerine mutlaka 1-2 damla limon suyu koyun.
* Kurabiye hamuru yaparken önce çırpıcı veya ropot kullanabilirsiniz, un koyduktan sonra mutlaka ellerinizle yoğurun.
* Hamur yoğurulunca parça parça yapıp yeniden yoğurun, bu işlemi bir kaç kez yapın.
* Eliniz hamura yapışıyorsa, ellerinizi soğuk soğuk su ile ıslatıp kurulayın,hamura elleriniz yapışmadığını göreceksiniz.Amaç elerin soğuk olmasıdır.
* Kurabiye hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
* Ununu çok iyi ayarlamalısınız, ölçüde verilen miktarı aynen uygulayın.
* Meyve parçacıkları, kuruyemişleri en son koyarsanız hamurunuz daha iyi olur.
* Hamur oluşunca şeffaf streçe sarıp buzdolabında 30-35 dk mutlaka bekletin.
* Isıtılmış fırında önce düşük sıcaklıkta pişirmeye başlayın sonra ısıyı artırabilirsiniz
* 170-180 dereye kadar yükseltebilirsiniz.
* Yağlı kağıt üzerinde pişirirseniz, kolayca çıkarabilirsiniz.
* Sıcakken kurabiyeleri servis tabağına alırsanız, daha kolay alabilirsiniz, kırılmaz.
* Kurabiyeler çok fazla sertleşmeden fırından çıkarın.
* Her kurabiyenin pişme şekli farklı olabilir.
* Fırınızı çok iyi tanıyın.
* Kurabiyeler kapalı metal kutularda veya cam kavanozlarda saklarsanız daha geç bayatlar.
* Kurabiye saklanırken kutu içine 1-2 kesme şeker koyarsanız yine geç bayatlar.
* Kurabiye saklarken kutu içine elma kabuğu koyunca da geç bayatlıyormuş.
* Kurabiyeniz bayatlarsa puding veya supangleleri koyduğunuz tabağın dibine koyabilirsiniz.
* Kurabiyelerinizi bayatlayınca küçük küçük parçalara ayırıp üzerine puding veya çikolata sosu dökerek tüketebilirsiniz.
* Bayatlayan kurabiyelerinizi üzerine su damlatarak 10 dk fırında tutarsanız taze gibi olur.
* Pişmiş kurabiyelerinizi difrizde saklayıp sonra kullanabilirsiniz.
* Kurabiye hamurunu da difrizde saklayıp daha sonra şekil verip pişirebilirsiniz.

KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, GELİNİM SEN ANLA

SON BAKILAN TARİFLER

Tatlı Kurabiye Yapmanın Püfleri

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com