Pilav yapmak beceri gerektirir.
PİLAV İÇİN PÜF NOKTALARI :
*Pirinç tuzlu, sıcak su içinde 45 dk.ıslatılır.
*Pilav yapılacak tencerede yağı kızdırılır,süzülen ve yıkanan pirinçler içine atılarak iyice kavrulur.
*Pilavlık pirincin taneleri iri olmalıdır.
* İyi bir pilav için su ölçü nispeti çok önemlidir.
* Pirinçin su kaldırma nispeti iyi bilinmelidir.
* Pilavlara etsuyu ilavesi çok yakışır.
* Domatesli pilavlar diğer pilavlara göre daha az su kaldırır.
* Pilavlara konulan şeker ve limon parlaklık ve taneleştirmeyi sağlar.
* İyi bir pilav iyi dinlenmelidir.
* Pilav dinlenmeden karıştırılmamalıdır.
* Dinlenen pilavı karıştırırken tahta kaşık sapı ile tel tel karıştırmalıdır. Yoksa hamur olur.
* İstenilirse kaynayan suyada pirinç salınarak pilav yapılır.
* Suya pirinç salınarak yapılan pilavların yağı sonradan yakılarak konur.
* Pilav tenceresi her evde özeldir.
* Teflon, bakır, çelik gibi tencereler kullanılır.
*Pilavlarınızın yağı az gelirse üzerine yağ yakabilirsiniz.
*Pilav pirinç ıslatılmadan da yapılır. Bu yöntemle yapıldığında suyu daha fazla konulur.
* Pirinç yağ içinde saydamlaşana kadar kavrulur.
* Su ölçüsü pirinç cinsine göre değişebilir.
* Suyu konulan pilavın önce iyice kaynaması beklenir,sonra altı kısılır.
* Pişen pilavın üzerine kağıt havlu kapatılır. Ateşten indirilir.Sıcak kalması için sofra bezine sarılabilir.
PİLAV ÇEŞİTLERİ
*Sade Pilav
* Domatesli pilav
* Düğün pilavı (nohutlu ve etli yapılır)
* Süzme pilav
* Kavurmalı, kıymalı, ciğerli pilavlar
* Domatesli pilav
* Baş ve beyinli pilav
* Et, paça ve tavuk suyu ile yapılan pilavlar.
* İç pilavlar
* Dolma pilavlar
* Midyeli pilavlar.
* Zeytinyağlı pilavlar.
* Sebzeli pilavlar
* Enginarlı pilav
* Patlıcanlı pilav
* Kuskus pilavı
* Çilav (acem pilavı )
* Yeşilliklerle yapılan pilavlar
* Şehriyeli pilavlar (arpa, tel, yıldız gibi )
* Kestaneli pilav
HER KAŞIĞIN KISMETİ FARKLIDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com