Kızartma yapmak kolay demeyin
* Öncelikle bütün malzemeleri yıkayın
* Patlıcanları istediğiniz şekilde doğrayın
* Doğranan sebzeler aynı boyda olması gerekir.
* Küçüklü büyüklü olursa kızarma süresi farklı olur.
* Yıkanan patlıcanları tuzlu şekerli su da 30 dk. bekletin
* Patatesleri doğrayın ve 30 dk.su da bekletin
* Çıkarın kurulayın ve tuzlayın
* Sebzeleri mutlaka soğuk suda bekletin
* Yıkadığınız sebzeleri mutlaka kağıt havlu üzerinde iyice kurulayın
* Kurulama kızartma için çok önemlidir.
* Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve süzdürün
* Kağıt havlu üzerinde kurulayın
* Kızartma tenceresini veya tavanızı ocağa koyun
* Tava olarak teflon, bakır veya alüminyum kaplar kızartma için daha uygundur.
* İçine bolca yağ koyun
* Kızartma yaparken yağın kalitesi çok önemlidir.
* Kızartma yağı kızartılırken sebzelere kendi tadını vermemelidir.
* Ocağın altını yakın en az 6-7 dk. yağın kızmasını bekleyin
* Yağın kızdığını içine küçük bir parça ekmek atın ekmek 1 dk. içinde kızarır sa kızartmaya başlayın
* Kurulan sebzeleri sırayla kızartmaya başlayın
* Kızartma kabınızı çok fazla sebze koymayın
* Sebzeler kabın içinde geniş geniş durmalıdır.
* İlk önce patatesleri kızartmaya başlayın
* Yağ mutlaka sebzelerin üzerini bir parmak geçmelidir.
* Bol ve kızgın yağ sebzeleri daha iyi kızartır.
* Ara sıra karıştırmayı unutmayın
* Kızarttığınız patatesler iyice kızarınca kağıt havlu üzerine çıkarın.
* İyi kızartma yapmak sabır ister.
* Biberleri istediğiniz şekilde doğrayın
* Çok iyi kurulayın kızartırken mutlaka kapak kapatın
* Biberler kızarırken çok sıçrar
* Kızartılan sebzelerin daha lezzetli olması için kurulama işleminden sonra tuzlayın.
* Kızartılan sebzeler kağıt havlu üzerinde yağını çektirin
* Kızartılan malzemeleri ister sosla ister sade tüketin
* Kızartılan malzemeleri ister sosla ister sade tüketin
* Fritözde kızartma yapmak daha kolaydır.
ELİN KAZANI İLE AŞ KAYNAMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com