ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Patlıcanlı,Cevizli Erişte

Erişteye her şey yakışır

Erişteye her şey yakışır

Malzemeler

* 1 kase ev eriştesi
* 1 kase kızartılmış patlıcan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Haşlamak için su ve tencere
* Bol tuz

Üzeri İçin

* 10 tane maydanoz dalı * 1 avuç ceviz veya tulum peyniri * 1-2 kaşık domates sosu veya ketçap

Yapılışı

Erişteyi tuzlu suda haşlayın ve süzün tencerenin içinde yağı kızdırın süzülen erişteleri içine koyun karıştırın, kızartılan patlıcanları ilave edin ve karıştırın.Servis sırasında maydanoz ,peynir ve cevizle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Patlıcanlı erişte tavsiye edilir.
* Ben patlıcanları önceden kızartıyorum kağıt havlu koyarak kapalı bir kapta saklayıp kullanıyorum.
* Kızarmış patlıcanı her çeşit yemeğinize ilave edebilirsiniz.
* Patlıcana ceviz,domates sosu,peynir, maydanoz ilave edebilirsiniz.
* İsteyen istediği baharatı ilave edebilir.
* İsteyen haşlarken et suyu ,ile haşlayabilir.
* Erişte normal makarnalardan daha tuzludur.
* Tuz ilave ederken tuza dikkat edin..
* İsteyen erişteyi kavurarak pilav gibi pişirebilir.

ADAM ADAMA YÜK DEĞİL, CAN GÖVDEYE MÜLK DEĞİLDİR.

SON BAKILAN TARİFLER

Patlıcanlı,Cevizli Erişte

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com