ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Tatar Mantısı veya Eriştesi

Tüm Anadolu`da Yapılan bir yemektir.

Tüm Anadolu`da Yapılan bir yemektir.

Malzemeler

* 1 büyük kase üçgen kesilmiş erişte
* Haşlamak için Bol su
* Büyük bir tencere
* Tuz

Üzeri İçin

* Bolca yağda kavrulmuş kıyma * 1 kase sarımsaklı yoğurt * 1 yemek kaşığı pul biberli kızdırılmış tereyağ

Yapılışı

Üçgen erişteleri bol su içinde yumuşayana kadar haşlayın.Hamurları kepçe ile alarak servis yapacağınız tabağa koyun üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün yoğurdun üzerine kıymayı ve kızgın tereyağını dökerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Anadolu'nun her yöresinde yapılan Tatar mantısı veya erişte mantı adıyla yapılan bir yemektir.
* Erişteler ince üçgen şekilde kesilir ve kurutulur.
* Genellikle erişte kesilirken yapılan eriştedir.
* Anadolunun çok yaptığı bir yemektir.
* Hazır yemek olarak mutfaklarda bulunur.
* İsteyen üzerine tereyağ dökmeden yiyebilir.
* Erişteye göre biraz daha ince açılarak kesilir.
* Erişte bez torbalarda saklanmalıdır.
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.

ZENGİNLİK MERDİVENLERİ YARDIMSIZ ÇIKMAKTIR.

SON BAKILAN TARİFLER

Tatar Mantısı veya Eriştesi

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com