ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Karacabey Mantısı

Bursa Karacabey Mantısı

Bursa Karacabey Mantısı

Malzemeler

* 1 paket hazır Karacabey mantısı
* 2 tane tavuk haşlanmış tavuk göğsü veya haşlanmış bir tavuk
* 1 kase haşlanmış nohut
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber

Üzeri İçin

* 1 kase sarımsaklı yoğurt * 1 kase hazırlanmış domates sosu

Yapılışı

* Hazır Karacabey mantısı veya hazır kuru mantıyı tepsiye dizin
* Tavukları parçalara ayırın
* Geniş bir tencerede tereyağını eritin
* Tavuk etlerini içinde biraz 5 dk. kadar kavurun
* Üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyun
* Tuz ve karabiber ilave edin
* Tavuklar yumuşayana kadar pişirin
* Pişen tavukları ılındıktan sonra daha küçük parçalara ayırın
* Tavuk etlerini mantının üzerine dizin
* Haşlanmış nohutları da ilave edin
* Haşlama suyundan mantının üzerine bolca dökün
* Mantılar tamamen suya gömülsün
* 180 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin
* Fırından çıkardığınız mantıyı 10 dk. dinlendirin
* Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün
* Yoğurdun üzerine domates sosu dökün
* İsterseniz tereyağ kızdırıp dökebilirsiniz
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun

Domates sosunun yapılışı:
* Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı yağ koyun
* Üzerine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası koyun
* Ocağın altını açın ve yağ içinde salçayı kavurun
* Salçanın üzerine 1 su bardağı su ekleyin,
* Karıştırarak 5 dk. pişirin
* Tuz, karabiber ekleyin
* Ocağın altını kapatın
* Mantı için sos hazır

NOT:
* Bursa'nın Karacabey ilçesine özgü bu mantıyı marketlerde ve pazarlarda çok rahat bulabilirsiniz.
* İsteyen kendi yöresinin kuru mantı çeşitleri ile yapabilir.
* Mantı şekildeki gibi yapılıyor,fırında kurutuluyor.
* Bütün kış saklanarak tüketiliyor.
* Fırınlandığı için hiç saklaması çok kolay
* Evlerinizde hazır yemek olarak kullanabilirsiniz.
* Karacabeyliler bu mantıyı Ördek eti ile yaparlar.
* İsteyen nohudu tavukla haşlayabilirsiniz.
* Ben dondurucudan çıkardım.
* Nohut haşlanıp dondurucuda çok rahat saklanır.
* İsteyen tavuk suyu veya başka et sularını dondurucuda saklayabilir.
* Bazı yörelerde domates sosu koymadan yapılıyor.
* İsteyen domates sosu koymayabilir.
* İsteyen kavrulmuş kıyma ile yapabilir.
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Nohutları kuru mantıların çukurlarına koyabilirsiniz.
Tepsi servis sırasında masaya konulup çala kaşık yenebilir.

OTUZ İKİ DİŞTEN ÇIKAN, OTUZ İKİ MAHALLEYE YAYILIR.

SON BAKILAN TARİFLER

Karacabey Mantısı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com