Bursa Karacabey Mantısı
* 1 paket hazır Karacabey mantısı
* 2 tane tavuk haşlanmış tavuk göğsü veya haşlanmış bir tavuk
* 1 kase haşlanmış nohut
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber
* 1 kase sarımsaklı yoğurt * 1 kase hazırlanmış domates sosu
* Hazır Karacabey mantısı veya hazır kuru mantıyı tepsiye dizin
* Tavukları parçalara ayırın
* Geniş bir tencerede tereyağını eritin
* Tavuk etlerini içinde biraz 5 dk. kadar kavurun
* Üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyun
* Tuz ve karabiber ilave edin
* Tavuklar yumuşayana kadar pişirin
* Pişen tavukları ılındıktan sonra daha küçük parçalara ayırın
* Tavuk etlerini mantının üzerine dizin
* Haşlanmış nohutları da ilave edin
* Haşlama suyundan mantının üzerine bolca dökün
* Mantılar tamamen suya gömülsün
* 180 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin
* Fırından çıkardığınız mantıyı 10 dk. dinlendirin
* Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün
* Yoğurdun üzerine domates sosu dökün
* İsterseniz tereyağ kızdırıp dökebilirsiniz
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun
Domates sosunun yapılışı:
* Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı yağ koyun
* Üzerine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası koyun
* Ocağın altını açın ve yağ içinde salçayı kavurun
* Salçanın üzerine 1 su bardağı su ekleyin,
* Karıştırarak 5 dk. pişirin
* Tuz, karabiber ekleyin
* Ocağın altını kapatın
* Mantı için sos hazır
NOT:
* Bursa'nın Karacabey ilçesine özgü bu mantıyı marketlerde ve pazarlarda çok rahat bulabilirsiniz.
* İsteyen kendi yöresinin kuru mantı çeşitleri ile yapabilir.
* Mantı şekildeki gibi yapılıyor,fırında kurutuluyor.
* Bütün kış saklanarak tüketiliyor.
* Fırınlandığı için hiç saklaması çok kolay
* Evlerinizde hazır yemek olarak kullanabilirsiniz.
* Karacabeyliler bu mantıyı Ördek eti ile yaparlar.
* İsteyen nohudu tavukla haşlayabilirsiniz.
* Ben dondurucudan çıkardım.
* Nohut haşlanıp dondurucuda çok rahat saklanır.
* İsteyen tavuk suyu veya başka et sularını dondurucuda saklayabilir.
* Bazı yörelerde domates sosu koymadan yapılıyor.
* İsteyen domates sosu koymayabilir.
* İsteyen kavrulmuş kıyma ile yapabilir.
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Nohutları kuru mantıların çukurlarına koyabilirsiniz.
Tepsi servis sırasında masaya konulup çala kaşık yenebilir.
OTUZ İKİ DİŞTEN ÇIKAN, OTUZ İKİ MAHALLEYE YAYILIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com