Doğu Anadolu`nun meşhur ketesi
2,5 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kasesi Yoğurt
1 Paket Yaş Maya
1 Paket Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Bir Tutam Şeker
Tuz
Aldığı Kadar Un
Margarini eritiyoruz.Bu arada bir yoğurma kabına sütümüzün tamamını boşaltıyoruz.Eriyen margarini sıcak olarak sütümüzün içine boşaltıyoruz.Maya,yoğurt,sıvı yağ,şeker ve tuzuda ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir Kete hamuru elde ediyoruz.Üzerini temiz bir bez ile kapattığımız hamurumuzu mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz.Daha sonra mayalanan hamurumuza Kete şekli veremek için çok büyük olmayacak şekilde parçalara ayırıyoruz.Ben hemen hemen bir avucu dolduracak şekilde parçalara böldüm.Siz dilediğiniz büyüklükte yapabilir ve dilediğiniz şekli verebilirsiniz.Parçalara böldüğümüz Kete hamurunun bir tanesini alıp açma işlemine başlıyoruz.Ne çok ince ( baklava hamuru gibi ),ne de çok kalın olmayacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.İçine hiç bir şey sürmeden önce karşılıklı iki kenarını kapatıyoruz.Daha sonra da diğer kenarları uç uca gelecek şekilde kapatıp kare bir hamur elde ediyoruz.Sonra uçlarından tutup tüm uçları ortada birleştiriyoruz.Resimdeki gibi bir şekil çıkacak ortaya.Diğer hamurada aynı işlemi uygulayıp yağlanmış tepsimize Kete lerimizi yerleştiriyoruz.10-15 dakika da fırın tepsisinde mayalanması için bir kenarda bekletiyoruz.Güzelce tepsi mayasıda gelen Ketelerin üzerilerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
"Gönlü güzel olan insanların gönlünde olmak güzeldir.."
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com