Zonguldak Yöresi
* 6 adet yufka
* 1,5 su bardağı süt
* 1 su bardağı zeytinyağı , tereyağ veya sıvı yağ
* 1 yumurta
* 1 kg. rendelenmiş bal kabağı * 1 su bardağı toz şeker * 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tereyağ veya sıvı yağ * 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz veya farklı kuru çerez
* 1 tane çırpılmış yumurta Servis İçin: * Üzerine dökmek için, bal,reçel, çeşitli soslar
Kabaklı İç Harcının Yapılışı:
* Geniş bir tencereye rende kabakları toz şekeri ve yağı koyun
* Ocağın altını yakın
* Yumuşayana kadar pişirin
* Altını kapatın ve soğumasını bekleyin
* Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş cevizi koyun
* İç harcını iyice karıştırın
İçine sürülecek İç harcının yapılışı:
* Sütü, yağı, yumurtayı geniş bir kap içinde iyice çırpın
Böreğin Yapılışı:
* Yufkaları iki eşit parçaya ayırın
* Elinizde 12 tane yufka parçası olacak
* Fırın tepsini yağlayın
* Her yufkanın arasına iç sosundan fırça ile sürün
* Kabaklı iç malzemesinden yufkanın geniş kısmına bolca koyun ve rulo yapın
* Tepsiye kol böreği şeklinde bütün yufkaları sararak dizin
* Yufkalar bitince üzerine çırpılmış yumurta sürün
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* Fırından çıkan böreği 15 dk. bekletin
* Börekleri dilimleyin
* Üzerine bal dökerek servis yapın.
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Zonguldak yöresinde çok yaygın bir börek çeşididir.
* İsteyen hamur yoğurup açarak böreği yapabilir.
* Hazır yufka ile daha kolay oluyor.
* Açarak yapılan daha lezzetli olur.
* Üzerine istediğiniz sosu dökebilirsiniz.
* Yöresel olarak bal dökülerek tüketilir.
* İçine ceviz konuluyor ama isteyen başka çerezler koyabilir.
* Tepsinize göre yufka sayısını ayarlayabilirsiniz.
ALLAH UÇAMAYAN KUŞA, ALÇACIK DAL VERİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com