Doyumsuz bir pidedir.
Hamuru için
• 1 kg un
• 1 litre su
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1,5 yemek kaşığı toz şeker
• Ceviz büyüklüğünde yaş maya
İç harcı için
• 1 kg tranç eti
• 4 adet orta boy domates
• 5 adet çarliston biber
• 2 adet kapya biber
• 1 çorba kaşığı domates salçası
Etin terbiyesi için
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 3 çorba kaşığı yöresel yoğurt
• 2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
• 1 adet yumurta sarısı, tereyağı
Kuşbaşılı harcın hazırlanışı:
Öncelikle dananın tranç kısmı kesilerek, sinirleri ayıklanır. Daha sonra dilimlere ayrılarak küçük küpler halinde kesilir. Kesilen kuşbaşı etlere tuz, yöresel yoğurt ve ayçiçek yağı eklenerek karıştırılır. Etler 1 gün bekletilerek salamura edilir. Ertesi gün salamura ete, ezme haline getirilen domates, ince doğranmış kapya biber, çarliston biber ve 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edilir. Tüm bu malzemeler karıştırılarak Karadeniz usulü terbiyeli Kuşbaşılı Pide malzemesi kullanıma hazır hale getirilir.
Hamurun hazırlanışı:
Hamur için, un yoğurma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır. Su, maya, toz şeker ve tuz ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülür ve kabarması için yarım saat beklenir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve üzerleri örtülüp, 1 saat bekletilir. Her bir hamur parçası uzunlamasına açılır. Hazırlanan harç, hamurun orta kısmına yerleştirilir ve hamurun iki ucu birleştirilerek pide şekli verilir. Diğer tüm hamurlar için aynı işlem yapılır. Hazırlanan pideler, kenarlarına yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verilir. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişmesi beklenir. Daha sonra tercihe göre tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
Dünyadaki ruhların sayısı kadar Tanrıya giden yol vardır. Bab'Aziz
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com