Sevdikleriniz ile birlikte keyifli dakikalar geçirerek hazırlayabileceğiniz lezzetli, yoğurtlu ve tereyağı soslu kıymalı mantı
Hamuru İçin:
3 su bardağı un+1 yemek kaşığı un,
1 adet yumurta,
2 çay kaşığı tuz,
3/4 su (1 su bardağından 1,5 parmak eksik su).
İçi İçin:
250 gr kıyma,
1 adet küçük soğan rendelenmiş,
Tuz,
Karabiber.
Yoğurtlu Sosu İçin:
12 yemek kaşığı tepeleme yoğurt,
4 diş sarımsak,
Biraz tuz.
Salçalı Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı (silme) salça,
Pul biber,
Nane,
Sumak
İçi için; bir kaba kıymayı, tuzu, karabiberi ve rendelenmiş soğanı koyup karıştırın
Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında hamuru hazırlayana kadar tutun
Hamuru için; bir kaba unu koyun ve ortasını açın
Ortasına yumurtayı, tuzu ve azar azar unu ilave edip hamur iyice özleşene dek yoğurun (sert bir hamur olacak)
Üzerini örtün ve 30 dakika kadar dinlendirin
Hamuru 4 eşit bezeye ayırın
Hamuru un serptiğimiz tezgahta oklava ile açın
Açtığımız hamur yeterli büyüklüğe ulaştığında bıçak yardımıyla yardımıyla hamuru bölün
Önce yukarıdan aşağıya şeritler kesip ardından yatay şeritler keserek kare parçalar elde edin.
Hamuru açtıktan sonra kıymalı harçtan ufak ufak alıp kare şeklinde kestiğimiz hamurların ortasına koyun.
Bu işlemde bittikten sonra kare hamurların uçlarını karşılıklı olarak birleştirin
Yoğurtlu sosu için; bir kaba yoğurdu, tuzu ve ezilmiş sarımsağı ilave edip iyice çırpınTencereye su koyup kaynatınİçine tuz ilave edip karıştırın
Sonra hazırladığımız mantıları ilave edip haşlayalım. (mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir)
Daha sonra ocaktan alıp mantıların içine bir miktar soğuk su ilave edelim.
Mantıları kevgir ile suyun içinde çıkarıp servis tabağına alın
Salçalı sosu için; tavaya tereyağını koyup eritinİçine salçayı ilave edip karıştırınMantıların üzerine yoğurtlu sosu gezdirerek dökün
Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirerek dökün Mantımızı nane, sumak ve pul biber ile süsleyin.
Instagram Etiketleri :
Sevgi sevdiğin kişilerin mutlu olduğunu gördükçe, onların mutluluğu ile mutlu olabilme sanatıdır. Balzac
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com