Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı Kadayıf, iftar sofralarında yerini almaya başladı. İşte tadı damağınızda kalacak lezzetli Sütlü Kadayıf tarifi...
500 gr kadayıf
- 250 gr tereyağı
- 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
- 1,5 litre süt
- 3,5 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
- Antep fıstığı
Öncelikle kadayıfların üzerine tereyağı gezdirin. Elinizle havalandırıp tel tel ayırıp yarısını dikdörtgen cam fırın kabını alın.
Üzerine dövülmüş ceviz içi serpin. Üzerine kadayıfın kalan yarısını serpin. Elimizle hafif bastırıp, kenarlarını toparlayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim. Şerbeti için şekeri, sütü bir tencerede karıştırıp ocakta bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz. Tatlı fırından çıkınca ılıtalım, üzerine ılık şerbeti dökelim. Sütlü Kadayıf servise hazır.
Felsefem özgürlüğe inanmaktır Silahım gülmektir Lisanım ise kalbimin sesidir. Charlie Chaplin
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com