olay hazırlanışı, farklı tadı ile hem pratik hem lezzetli olan ısırgan otlu böreğin malzemeleri ve hazırlanışı ise şu şekildedir;
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı çörek otu
1 su bardağı süt
2 adet yufka
Harcı için:
1 adet kuru soğan
1 adet yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 demet ısırgan otu
2 yemek kaşığı un
Isırgan otları iyice yıkanarak süzülür. Otlara tuz atıldıktan sonra bir süre tuzlarla otlar ovalanır. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ettiğiniz tencerede küp şeklinde doğradığınız soğanları kızarana kadar kavurduktan sonra tencerenin içine ısırgan otunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.Tüm bu karışım iyice pişene kadar ocakta tutun. Ardından un, süt ve yumurta sarısını da karışıma ekleyin ve pişirmeye devam edin. Bu esnada yufkaların üzerine sürmek için beklettiğimiz süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırparak yufkaların üzerine uygulanması için hazır hale getirin. Karışımı pişirdikten sonra yufkaları üst üste koyarak sekiz parça haline gelecek şekilde dörde bölün. Biraz önce hazırladığımız karışımı yufkaların üzerine uygulayın. Ardından yufkaların uçlarını içe doğru katlayarak hazırladığınız ve pişirdiğiniz karışımı yufkaların geniş kenarlarına sürün. Yufkaları geniş kenarlarından tutarak içe doğru rulo olacak şekilde katlayın. Kalın rulo haline getirdiğimiz yufkaların tam orta kısımlarını dikey bir şekilde keserek aralarına ısırgan otu yerleştirin ve daha önce yufkaların dışına uyguladığınız karışımın artan kısmını tekrar yufkaların üzerine uygulayın ve çörek otu serpin. Son olarak 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Böylece hem oldukça sağlıklı hem de farklı bir börek hazırlamış olacaksınız. Isırgan otlu börek klasik börek tariflerinden sıkılan, farklı bir şeyler denemek isteyen ancak aynı zamanda sağlıklı olmasını da göz önünde bulunduranlar için bire bir, uygun bir tarif.
Umut sonsuzdur! Ne zaman kendimi yalnız hissetsem,dünyanın bütün güçleri bağrımda toplanır. Fidel Castro
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com