Yapılışı çok zor görünse de eliniz şekil vermeye alışınca küçük küçük uğraştıran diğer mantılardan kolay gelecektir.Tadı mı? Görüntüsü gibi bir harika.
4 su bardağı un
1 +1/4 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
iç malzemesi:
200 gr.kavrulmuş kıyma
1/4 demet maydanoz(kıyılmış)
2 çay kaşığı silme karabiber
çok az pul biber
tuz
kızartmak için
2/3 su bardağı zeytinyağ
sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası(yoksa domates)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
ayrıca
2 su bardağı yoğurt+3-4 diş döğülmüş sarımsak
Un,su,tuz ve zeytinyağ ile hamuru yoğurun.15 dk.kadar(üzeri nemli bir temiz bezle örtülü)bekletin.
Hamurunuzu 2 eşit bezeye bölün.Her bir bezeyi unlu zeminde 1-1,5 mm. kalınlığında açın.(Hamur biraz büyüyünce fazla un serpmeyin.Zira şekil verirken yapışmayabilir)
Büyükçe bir çay bardağının ağzı ile aralıksız olarak hamuru kesin.Kenar kısımlardan çıkan hamurları kurumadan hemen toparlayın.İyice yoğurup yeniden açmak üzere bir jelatine sarın.
İç malzemesini küçük bir kapta harmanlayın.Küçük yuvarlakların içerisine az iç malzemesinden koyup;aşağıdaki gibi şekil verin.Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile yağlanmış 32 cm. çapında bir tepsiye mantıları ters çevirerek sıralayın.
Ocak üzerinde çevirerek kızartın(yağ gerektikçe kenardan ekleyin)
Ilıyan tepsinin üzerine aynı büyüklükte veya bir numara büyük bir tepsi kapatıp;ters çevirin.sonra yine yağ ekleyerek diğer yüzünü de kızartın.
Bir tencereye tereyağını ekleyip kızdırın.Üzerine salça ve karabiber ekleyip suyunu ilave edin(yaklaşık 4 su bardağı su.Ama yeterli gelmez ise sıcak su ilave edebilirsiniz,mantı üzerine döktükten sonra)tuzunu ayarlayıp,kaynatın
Mantıları üzerini 1/2 cm kadar geçecek şekilde kaynar salçalı suyu dökün.(eksik ise sıcak su ilave edin)ocak üzerinde çevirerek pişirin.suyunu çekince servis yapın.sarımsaklı yoğurt sosunu üzerine gezdirin.
Hayatta başarılı olmak istiyorsan dostunu unutma, düşmanını affetme...
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com