İzmir yöresinin nefis böreklerinden bir tarif daha. Bu börek genelde normal un ile yapılıyor, biz mısır unu da ilave ederek nefis bir lezzet elde ettik. Mevsimine göre farklı otlar kullanabileceğiniz, yapımı son derece kolay olan bu böreğin lezzeti s
Hamuru için:
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
İçi için:
½ kg. lor peyniri
1 bağ ıspanak (pazı, ısırgan otu, gelincik otu olabilir)
3 adet taze soğan (yeşil saplarıyla birlikte yıkanmış, doğranmış)
3 adet taze sarımsak yeşil saplarıyla birlikte (veya 2-3 diş ince doğranmış kuru sarımsak)
3 çorba kaşığı dereotu (yıkanmış, kıyılmış)
2 çorba kaşığı taze fesleğen (yıkanmış, kıyılmış)
2çorba kaşığı taze nane (yıkanmış, kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Ispanağı veya kullanmak istediğiniz sebzeleri temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız.
·Bir kapta peynir hariç iç malzemelerini tuz ve baharatla birlikte sulandırmadan karıştırınız.
Fırınınızı 180 derecede ısıtınız.
·Fırın tepsinizi yağlayınız.
·Bir kâseye hamur malzemelerini koyup çırpma teli ile çırpınız.
·Hamurunuz krep hamuru kıvamında olacaktır. İnceltmek isterseniz eşit miktarda su ve süt kullanarak inceltebilirsiniz.
·Hazırladığınız hamurun yarısını tepsinizin tabanını kaplayacak şekilde ince bir tabaka halinde dökünüz.
·Hamurun üzerine sebzeleri yayınız.
·Sebzelerin üzerine lor peynirini dağıtınız.
· Kalan hamuru malzemelerin üzerine yaydırınız.180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Instagram Etiketleri :
Bir sevgiyi anlamak, bir yaşam harcamaktır... Harcayacaksın! Ö.ASAF
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com