Kuzu etli şevket-i bostan Girit mutfağına özgü çok lezzetli bir yemektir. Şevketi bostan ayıklaması oldukça zahmetli, Ege ve Akdeniz bölgesinde doğada kendiliğinden yetişen son derece şifalı, lezzetli yabani bir ottur. Dikenli yapraklarını ve odunsu
500 gram yıkanmış ayıklanmış ve doğranmış şevketibostan
200 gram kuşbaşı kuzu eti
1 kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2-3 diş doğranmış sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz
Karabiber
Temizlenmiş şevketi bostanlar iyice yıkanır,
Şevketi bostanın nasıl temizleneceği aşağıda püf noktalarında anlatılmıştır,
Kuzu etlerini tencerede zeytinyağı kavurun, bırakmış olduğu suyunu çekene kadar kavurun,
Sonra soğan ve sarmısakları ilave edin,
Soğanlar kavrulana kadar karıştırarak pişirin,
En son şevketi bostanı, tuzunu ve karabiberini ekleyin
Tencerenin kapağını kapatın
5 dakika bu şekilde sebzeler suyunu salsın
Sonra sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin
Ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın
Sebzeler ve etler yumuşayana kadar gerekirse su ilave ederek pişirin
Pişince sıcak olarak servis yapın. İsterseniz terbiyeli olarak sunabilirsiniz.
Not: Terbiyeli hazırlamak isterseniz yarım limon suyu ve 1 tatlı kaşığı unu kaseye koyup soğuk su ilave edip çırpma teliyle çırpın, çırparken içine biraz yemeğin sıcak suyundan da alın ve yemeğe yavaş yavaş ekleyin
Püf Noktası:
Şevketi Bostan Nasıl Temizlenir?
Şevket-i bostanı ayıklarken mutlaka eldiven kullanın
Önce dallarının yeşil dikenli kısımlarını elinizle sıyırın
Kök kısmındaki odunsu kabukları kazıyarak ya da incecik soyarak temizleyin
Beyaz kök kısımlarını irice doğrayın kararmış kısımları varsa atın
İnce uzun şeritler halinde kesip sonra 5-6 santim uzunluğunda dilimleyin
Dallarını da irice dilimleyin
İyice yıkadıktan sonra kullanmaya hazırdır.
Sadeleştirmek, önemli olanın altını çizmek, önemsizi ayıklamak demektir.. Carl Gustav Jung
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com