Keşkek, Ege’nin en meşhur yemeğinden biridir. Özellikle köylerde ve kasabalarda büyük kazanların içerisinde pişirilen keşkeğin tadı hiçbir yerde yoktur.
1 kilogram yarma buğday (aşurelik buğday)
1 kilogram kemikli dana eti (kemiksizde olabilir)
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 litre su
Tuz
Karabiber
Islatmak için,
Öncelikle buğdayı bir gece öncesinden sıcak suyla ovuştura, ovuştura berrak su çıkana kadar güzelce yıkayın. Daha sonra 2 litre su kaynatın suyun içerisine iyice yıkanmış buğdayı atın. Kaynayan suyun içindeki buğdayı 2 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve sabaha kadar bu şekilde kabarmasını bekleyin.
Sosu için,
Kırmızı toz biber
Domates salçası
Zeytinyağı
Büyük bir tencerenin ya da düdüklü tencerenin içerisine (tercihen düdüklü tencere) zeytinyağını koyun. Daha sonra tencerenin dibine etleri yerleştirin. Üzerine akşamdan ıslatılan buğdayı ve sıcak suyunu döktükten sonra da tuz ilavesini ederek ocağın altını açın. Kısık ateşte 45 dakika pişirmeye bırakın (düdüklü tencerede de ise, 30 dakika yeterli olacaktır) Pişen malzemeleri soğuması için havalandırın. Daha sonra içerisindeki etleri kasenin içerisine çıkarın. Etiniz kemikliyse, kemiklerinden ayırdıktan sonra karabiber ekleyerek iyice ezin. Yani hellim, hellim olmasını sağlayın. Dövülen eti, pişen buğdayın içerisine geri ilave ederek buğday ve et özleşene kadar dövmeye devam edin. Bu aşamada mikserden yardımda alabilirsiniz. Kısaca sakız kıvamına gelene kadar dövme işlemine devam edin. İstenilen kıvama geldikten sonra tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Hatta tencereyi sofra beziyle sararak soğumasına engel olabilirsiniz.
Sosunun hazırlanması,
Sos tavasının içerisine zeytinyağını ekleyin ve yağ kızdıktan sonra ocağın altını tamamen kısın. Kızan yağın içerisine, domates salçasını koyarak hafifçe kavurun ve yumuşamasını sağlayın. Daha sonra üzerine kırmızı toz biberi de ekledikten sonra, kaşık yardımıyla karıştırın. Ocağın altını kapatın ve keşkeği tabağa koyduktan sonra üzerine sos olarak gezdirin. Afiyet olsun.
"Kendinizle barışana kadar sahip olduklarınızdan hoşnut olamazsınız" Doris Mortman
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com