Cağırtlak-Cartlak Kebabı’nı bilmeyen yoktur herhalde. Ama evde yapmayı hiç denediniz mi? Yapımı çok kolay ve tadı da enfes malum
300 gram kuşbaşı ciğer (kuzu olması gerekli muhakkak, yoksa pişmez ağızda büyür vallahi)
50 gram ciğer ya da kuyruk yağı (50 gram yağ yaklaşık 10 küp yapıyor)
1 adet piyazlık doğranmış soğan
Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı sumak ekşisi ya da sumak
1 yemek kaşığı acı pul biber (acı sevenler eli korkak alıştırmayın)
1 adet ince kıyılmış taze soğan
Yarım çay kaşığı tuz
Şişlere kuşbaşı ciğer ve küp yağları dizin (bunun bir sırası var da bence uymaya hiç gerek yok, 4 kişiye ikişer şişten ayarlayın işte).
Mangalınız varsa harlı mangal ateşinde her yeri pişecek şekilde güzelce pişirin.
Apartman dairesinde mangal nerede hey dostum diyenler de grill’de pişirebilirsiniz.
Piyazlık doğranmış soğana soğanı ekleyip ovun (acısı gitsin değil mi ama).
İnce kıyılmış maydanoz, sumak ekşisi, ince doğranmış taze soğan ve pul biberi ekleyip karıştırın ve ciğer şişlerle servis yapın.
Biz sabah sönük sönük peynir, domates, zeytininizi yerken, Gaziantep’li kardeşlerimiz sabah kahvaltısında Cağırtla-Cartlak Kebabı’nı (ya da cırtlak kebabı) löp löp yiyorlar. Hey maşşallah!
Cağırtlak-Cartlak Kebabı klasik bir Antep tarifi, yapılışı da klasik ek olarak marine edin, efendim sebze yatağında bilmem ne yapın tarzı olayları yok. Geçir şişe at mangala ya da ızgaraya, bitti gitti! Kendi lezzeti zaten ek bir şeye ihtiyaç duyurmuyor emin olun. Sakatat yemekten erinmiyor, ciğeri farklı şekillerde pişirmek istiyorsanız, tam sizlik bir tarif. Yanında yöresinde ne yiyelim buncağızın diye sorarsanız da güzel sumaklı, sirkeli bir soğan salatası ve elbette olmazsa olmazı lavaş. Ama mümkünse o hazır paket kaskatı lavaşlardan almayın. Yakınlarınızda fırın bulunuyorsa, bu fırınlardan temin edebilirsiniz.
Oh mis vallahi! Cağırtlak-Cartlak Kebabı,yanına da bir köpüklü ayran olursa, tadından yenmez. Öyle ağzınız sulandı diye de tam pişmesini beklemeden yemeyin. Ciğer kuzu da olsa tavuğa, köfteye göre daha zor pişer
"Çanakkale'de her şeyi hesap ettim, bir tek Mustafa Kemal'i hesap edemedim." - Winston Churchill
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com