Kayseri Pastırma Çemeni, sarımsak ve baharat sevenlerin vazgeçilmezi olacak. Kızarmış ekmeğin üzerine sürüp mutlulukla yiyebilirsiniz. Ev çemeni tarifi şöyle;
Malzemeler
1 su bardağı toz kırmızı biber
1 çay bardağı toz çemen
2 baş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Su (macun kıvamına gelene kadar eklenebilir)
Tüm malzemeleri karıştırın ve büyük bir cam kavanoza koyun.
Ağzını sıkıca kapatıp 4 gün dolapta bekletin.
Kayseri Pastırma Çemeni, pastırmalarda bulanan gerçek çemenin tarifi. Hemen hepimizin yaptığı salçalı çemen değil. Toz çemeni yöresel ürünler satan marketlerden kolayca bulabilirsiniz.Bu tarifin yıldızı farkettiğiniz üzere toz çemen. Kendisi bütün işi yapıyor, bize de sadece tadına baharat ve sarımsakla tat katmak kalıyor.
Kayseri Pastırma Çemeni’nin, içindeki tuz ve baharatlardan gelen bir koruyucu özelliği var. Ayrıca macun kıvamında olması sürülebilir olmasını sağlıyor.Bu sebeple pastırma yapılacak eti pişiriyor, hava almasını engelliyor ve bakteri oluşumunu engelliyor. E bu kadar sarımsağın, tuzun olduğu bir ortamda hangi bakteri oluşur? Sonuçta azıcık biyoloji biliyoruz tuzlu ortamda bulunan bir hücre ortamın tuz yoğunluğunu düzenlemek için dışarıya su verip büzülür ve çok su verirse yaşamsal faaliyetlerini kaybeder. Bu sebepledir ki, pastırma herhangi ısıl işlem görmemiş bir yiyecek olmasına rağmen, pek çok şarküteri ürününden daha az bakteri barındırır.
O zaman hadi bütün evi çemen kaplayalım!! (Hayır, şaka).
Şarküteri ürünlerini kesinlikle tüketmemek gerektiğini savunanlar var. Evet doğru, gayet sağlıksız. Ama beni pazar kahvaltılarında birkaç dilim bacondan, pastırmadan mahrum etmeyin arkadaşım. Üç günlük dünyada ağzımız da mı tatlanmasın? Hiç mi mutlu olmayalım? Ne istiyorsunuz ya benim pazar kahvaltısı zevkimden? Beni benimle bırakın, lütfen. Ama benden de gazı alıp her gün 3 öğün kendinizi salama, sosise de vurmayın. Sorumluluğunuzu bilip tüketin.
Efendim sözün özü, Kayseri Pastırma Çemeni’ni ince ince dilimlenip, güzelce kızartılmış baget ekmeklerin üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Tuzunu fazla kaçırmayın çünkü toz çemende yeterince tuz var. Yanında ne içelim derseniz, kahvaltıda tüketecekseniz size kalmış ama, rakı yanında meze olarak da bayağı hoş oluyor.
Nefreti yaymak kolaydır, Ama sevgiyi yaymak zordur, Vicdansız olmak anlıktır, Ama yürekli olmak sonsuzdur. Gandhi
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com