Domates biberi ile yapılan bu turşu, Trakya mutfağının en sevilen turşularındandır. Kışlık olarak hazırlanıp, kavanozlara alınan turşuya en çok Kırklareli mutfağında raslanır. Şekli sebebiyle halk arasında “domates biberi” ya da “kamber biber” diye b
Domates biberi ( Hazırlamak istediğiniz kışlık miktarına göre dilediğiniz kadar tercih edebilirsiniz. )
1 Çay kaşığı üzüm veya elma sirkesi
1 Çay kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı sıvı yağ ( Ayçiçek yağı tercih edilmelidir )
Not : Sirke, şeker, tuz ve sıvı yağ ölçüsü, her bir domates biberi başına miktardır.
Hazırlanışı :
Domates biberlerini iyice yıkayıp kurulayın.
Kapak yeri açar gibi sap kısımlarından çıkartıp, içindeki tohum yatağını temizleyin
Kışlık hazırlamak istediğiniz miktara göre temizlediğiniz domates biberlerini bir fırın tepsisine alın.
Her birinin içerisine, bir çay kaşığı ölçüsünde toz şeker, tuz, sirke ve sıvı yağ ekleyip 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dk fırınlayın.
Fırın ayarı olmayanlar için fırınlama süresi, domates biberlerin yumuşamaya başladığı, hafif üzerindeki kısımlar kızarmaya yüz tuttuğu zaman kadardır.
Fırından çıkarttığınız yumuşamış domates biberlerini, içerisine koyduğumuz malzeme dökülmeyecek şekilde, kuru orta boy bir cam kavanoza, dik olarak üst üste hafif bastırarak, kapak yerine kadar dizin.
Not : Burada dikkat edilmesi gereken, kavanozun kenarlarında kalan boşluklara da sığsın diye, gelişigüzel yerleştirilmemesidir. İç malzemesi dökülmeyecek şekilde üst üste ve hafifçe bastırarak yerleştirmek bu uygulamanın dikkat edilmesi gereken tarafıdır.
Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozları, br sofra bezinin üzerine ters çevirerek ( kapak yeri alta gelecek şekilde ) sofra bezini kavanozların etrafına sarın. Hatta etrafındaki örtüye bir başka sofra bezi daha ilave edebilirsiniz.
Kapakların tutunması için bir gece beklediğiniz kavanozları açıp, turşularınızı serin direk güneş ışığı görmeyen bir yere alınız.
10-15 gün sonra turşunuz yemeğe hazır hale gelecektir.
Dünya; haksızken haklı duruma düşenlerin olmaya devam ediyor... Bülent Parlak
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com