Trakya yöre mutfağında bazıları şehirlerin isimleriyle taçlanmış, bazıları Rumeli mutfağının karakteristik zengin çeşitliliği ile harmanlanmış çok sayıda köfte tarifi yer alır. Baskın olarak ızgara köfteler öne çıksa da, bu tarifte yer vereceğimiz gi
400 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 orta boy soğan
Nane, karabiber, kekik, kimyon, tuz
Arzuya göre pulbiber
1 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı salça
2 Bardak su
Sıvıyağ
Kıyma derince bir yoğurma kabına alınır.
İçerisine soğan rendelenir.
İki dilim bayat ekmek ıslatılıp hafifçe suyu sıkılır. Fazla sıkıp ekmeği kurutmuyorum. Böylece o ıslaklıkla daha yumuşak köfteler elde edebilirsiniz.
Ekmeği mümkünse rendenizin iri dişli kısmı ile kıymaya ekleyip, baharatlarını da ağız tadınıza göre ayarlayıp bir köfte hamuru yoğurun.
Yuvarlak hafif şişkince köfteler elde edin.
Bir tavaya -ki mümkünse bunu hem kızartma hem de pişirme esnasında kullanacağınız uygun bir tava olarak planlayın- bir miktar sıvıyağ ekleyin.
Köftelerinizi önlü arkalı yumuşacık kızartıp kenara alın.
Yağınız yanmamış ve temiz kalabilmişse aynı yağda, aksi durumda yağı 2-3 kaşık nisbetinde olacak şekilde yenileyip unu hafifçe kavurun.
Kokusu çıkan una salçayı ekleyip bir müdet daha kavurmaya devam edin.
Suyu ( soğuk olacak aksi halde yapışıp topaklanması hızlı olur ) yavaşça ekleyip bu meyaneyi güzelce açtırın.
Tıkırdamaya başlayan sosa köfteleri oturtup, suyunu hafif koyultup köftelere işleyecek kadar pişirin. Bu süre 10-12 dakika da tamamlanabiliyor. Böyece hızlı ve pratik bir sulu köfte elde edin.
Üzerine kekik gezdirip servise alın.
MutIuIuk eIin erişebiIeceği çiçekIerden bir demet yapma sanatıdır. B.Goddar
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com