Adından ve görüntüsünden de anlaşıldığı gibi her şeyiyle davet ediyor .
250 gram az yağlı kuzu eti
- 1 adet taze biber
- 3 çay bardağı pirinç
- 2 adet orta boy domates
- 4 adet aynı boy patlıcan
- Çay kaşığının dörtte biri sos için tuz
- Et için yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 adet orta boy soğan
- Çay kaşığının yarısı kadar karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pirinç için tuz
- 4 tatlı kaşığı fındık yağı
- Yarım tatlı kaşığı pirinç için şeker
- 2 çay bardağı sıcak su
- Tereyağı
Eti çok az sıvı yağlı kızgın tavaya alın ve mühürleyin. Et , suyunu salıp çekene kadar tavada kavurmaya devam edin. Daha sonra tavaya iki çay bardağı sıcak su dökün ve içindeki su çekilene kadar pişirin. Bir kapta pirinçleri üç çay bardağı sıcak su, tuz ve şeker ile ıslatın. Patlıcanlar uzunlamasına şeritler şeklinde doğrayıp kızartın.
Şimdi davet kebabımızın sosunu hazırlayalım bunun için için biberi doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. İçine rendelediğiniz domatesleri de ekleyip pişirmeye devam edin. Piştikten sonra sosu et ile karıştırıp biraz daha pişirin. Patlıcanları bor cama uçları dışarı sarkacak şekilde bir yıldızın kolları gibi bir uçları birleşecek diğer uçları bor camdan sarkacak şekilde dizip ortasına soslu eti koyun. Pirinç üzerine yayıp küçük tereyağı parçaları koyun . Pirinç ölçüsünde su ekleyip sarkan patlıcan uçlarını da üstüne kapatın. Davet kebabının üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 175 derecede sıcak fırında 25-30 dakika kadar pişirin
Düşleme sanatı, inanma ve yaratma sanatıdır. Olanaksızı olanaklı hale, ve sonunda da daha üst bir seviyede, kaçınılmaz olana dönüştürebilme kapasitesidir. Öncelikle kendinize ve sonra düşünüze var
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com